A-
A+

Ännu en lekplats eldhärjad i Malmö

I Kungsparken i Malmö förstördes ett lektåg i en brand tidigt på lördagsmorgonen. Malmö har under det senaste året drabbats av en serie bränder på lekplatser.
I Kungsparken i Malmö förstördes ett lektåg i en brand tidigt på lördagsmorgonen. Malmö har under det senaste året drabbats av en serie bränder på lekplatser.
BrottTT

Lekplatspyromanen i Malmö har slagit till igen. Ett lektåg i Kungsparken har förstörts i en anlagd brand – den 20:e på ett år.

Annons

Annons

Larmet om branden inkom till polisen tidigt på lördagsmorgonen. Patrullen som skickades till platsen för att biträda räddningstjänsten kunde snabbt konstatera att inga personer kommit till skada, men att föremål på lekplatsen skadats. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Detta är den tredje branden i Malmö bara under den här veckan. Under natten till i torsdags hade någon tänd eld på en platsbyggd leksaksbil på en lekplats i området Hindby och runt tre kilometer därifrån brann det i en klätterställning i Söderkulla.

Polisen misstänker att en och samma person ligger bakom de många bränderna på lekplatser.

Det har eskalerat under hösten och kulminerat i oktober med sju bränder. Det som sticker ut nu är att det är bränder i större klätterställningar byggda i trä, har Magnus Fornell, polisinspektör på Malmöpolisen, tidigare sagt till TT

Under våren var det mest mindre lekredskap som gungor som brann och det skedde nattetid. Nu anläggs bränder även tidigt på morgonen – till och med på förmiddagen.

Tillvägagångssättet och att det samma saker som eldas tyder på att det är en och samma person som ligger bakom bränderna, säger Fornell.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.