A-
A+

Ännu ingen gripen för dubbelmordet i Tensta

Polisen söker av brottsplatsen med hund.
Polisen söker av brottsplatsen med hund.
BrottTT

Ännu har ingen gripits för morden i Tensta. Polisen fortsätter med sin trygghetsskapande insats ett par dagar till.

Det är en ökad otrygghet i området, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Annons

Annons

Det var klockan 22.19 på måndagskvällen som polisen larmades om skottlossning i stadsdelen Tensta i nordvästra Stockholm.

Två unga män sköts ihjäl i närheten av ett flerfamiljshus.

Polisen var snabbt på plats med flera patruller, hundar och hundförare för att söka efter gärningsmän.

Polisen har berättat att de två avlidna har en koppling till konfliktmiljön i Järvaområdet, och man har därmed intresserat sig för personer i kriminella nätverk. Men två dagar efter dubbelmordet har ännu ingen gripits.

Carina Skagerlind säger att den så kallade trygghetsskapande insatsen fortsätter. Fler poliser än vanligt befinner sig ute i Tensta.

Det håller vi alltid i ett par dagar, det krävs såklart i det här fallet. Det här har gett en ökad otrygghet i området, säger hon och fortsätter:
Då plockar vi folk från hela regionen som kan hjälpa till i lokalområdet. Det pågår och kommer garanterat att göra så ett par dagar till.

Polisen befarar också att morden kan leda till en upptrappning av en gängkonflikt i området med hämndaktioner som följd. Våldsspiralen som Stockholmspolisen måste hantera beskrivs som omfattande och resurserna i form av utredare räcker inte alltid till.

Under månaderna maj, juni och juli har antalet skjutningar i Sverige legat på samma höga nivå som under 2020, med över 30 skjutningar per månad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!