Ännu oklart om dödsskott kom från utbränd bil

Folks samlades på rastplatsen där en tolvårig flicka sköts till döds.
Folks samlades på rastplatsen där en tolvårig flicka sköts till döds.
BrottTT

Utredningen om dödsskjutningen av en tolvårig flicka i Botkyrka fortsätter. Polisen har genomfört ett stort antal förhör och undersöker om den utbrunna bil som hittades i Sollentuna är samma bil som sökts i samband med mordet.

Annons

Annons

För drygt två veckor sedan, natten till den 2 augusti, sköts en tolvårig flicka till döds vid en rastplats i Norsborg, söder om Stockholm. Allt tyder på att hon inte var måltavla för de skott som avlossades från en bil som efter dådet körde från platsen.

Direkt efter händelsen hämtade polisen in flera personer för förhör och vädjade om att vittnen skulle träda fram.

Intensiv utredning

Det finns människor som vet vem som sköt, vem som körde bilen och vet var bilen står. Samhällets säkerhet bygger på att människor berättar för polisen vad de vet, sade Stefan Hector, operativ chef på Noa, till TT ett par dagar efter dådet.

Men fortfarande är ingen misstänkt gripen.

Ett intensivt utredningsarbete pågår och ett stort antal förhör har genomförts. Vi kommer snart, när det är läge i utredningen och är möjligt, att komma med en utförligare lägesrapport vad gäller utredningsläget, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson vid region Stockholm.

Hon betonar att polisen fortsatt är intresserade av tips.

Annons

Annons

Har likheter

Polisen gick i ett tidigt skede ut och berättade att man var särskilt intresserade av iakttagelser kring en vit bil av kombimodell, som syns på en övervakningsfilm från brottsplatsen. En bild på bilen publicerades och ett par dagar senare larmades polisen om att en liknande bil hittats utbrunnen på en grusplan i Sollentuna.

Bilen som hittades i Sollentuna har likheter med den bil som vi efterfrågat iakttagelser kring i samband med mordet. Vi håller på och tittar på om det är samma bil. Vi kan varken bekräfta eller avfärda att det är samma bil i nuläget, säger Carina Skagerlind.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons