A-
A+

Äntligen OS för Palicka: "Otrolig lycka"

Andreas Palicka var en av de stora hjältarna när Sverige nådde OS.
Andreas Palicka var en av de stora hjältarna när Sverige nådde OS.
HandbollTT

Andreas Palicka har spelat fyra VM och tre EM. Nu var han en av de stora hjältarna när Sverige nådde OS.

Jag såg det som min sista chans och det ville jag visa den här helgen, säger Palicka.

Annons

Annons

Den 34-årige målvakten är äldst i Blågult och inser att han har större delen av sin handbollskarriär bakom sig. Därför ville han kanske mer än någon annan i Sveriges trupp fixa en plats i OS i Tokyo i sommar.

Palicka storspelade från start och såg till att Sverige fick greppet direkt med fyra tidiga räddningar. Sedan släppte man aldrig taget om OS-biljetten i ödesmatchen mot Slovenien.

Det är så stort för mig, jag hoppas och ber till alla gudar att jag får hålla mig skadefri så att man får uppleva OS. Det är något jag saknar på mitt cv och brinner för att göra, säger den karismatiske lagkaptenen.

Sverige har gjort många starka landskamper under nye förbundskaptenen Glenn Solberg och det här var en av de allra bästa. Segern, 32–25, var aldrig i fara mot Slovenien, EM-fyra för bara drygt ett år sedan.

Jag tycker att vi tar vid där vi slutade i VM och det vi byggde upp där. Vi visar att vi är ett lag att räkna med, säger Palicka.
Vi behåller lugnet och den här oerfarna och fantastiska truppen hanterar situationen på ett ypperligt sätt.

Efter VM-silvret i januari splittrades laget i Kairo bara några timmar efter slutsignalen, men nu såg Andreas Palicka fram emot att få njuta av kvalframgången i Berlin på söndagskvällen.

En otrolig lycka och en otrolig stolthet, nu vill man bara tillbaka till hotellet och njuta med grabbarna en timme eller två. Jag har bokat ett flyg till i morgon bitti och tänker stanna och avsluta den här veckan med grabbarna och sitta och skämta lite, njuta av läget och känna lugnet för en gångs skull.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!