-
+

Anton Ewald efter repet: Kan knappt andas

Anton Ewald tävlar med låten 'New religion'.
Anton Ewald tävlar med låten "New religion".
MelodifestivalenTT

Anton Ewald är till stora delar nöjd med fredagens genrep i Melodifestivalen – men han har en stor utmaning inför lördagens direktsändning: Att få luft.

Annons

Annons

Dotter tävlar med låten 'Little tot' i Melodifestivalen.
Dotter tävlar med låten "Little tot" i Melodifestivalen.

Anledningen är det avancerade dansnumret.

Jag kan knappt andas på slutet, det är av ren vilja som jag tar mig igenom. Jag har aldrig gjort ett så tekniskt avancerat nummer i Melodifestivalen tidigare, säger han på presskonferensen efter fredagens genrep.

Vill bjuda på show

27-åringen är förutom artist även dansare och ligger själv bakom koreografin till numret. Han berättar att bakgrundskören är ett viktigt stöd för att kunna få till både dans och sång.

Den sista minuten önskar jag att jag hade valt att stå stilla alla tre minuter, men jag känner att jag måste bjuda på en show, säger Anton Ewald.

För duon Wahl featuring Sami blev det ett lyckat genrep, jämfört med repetitionerna innan, säger de under presskonferensen.

Tidigare under dagen kändes det inte så bra. Det är så mycket att tänka på, kameravinklar, le, sjunga bra, det kändes inte så som jag ville att det skulle kännas, säger Wahl.
Vi ska addera lite smågrejer, bättre "moves" och mer "smajl", säger Sami.

Annons

Annons

Dotter: "Kanske åker ut"

Deras låt "90-talet" är en nostalgisk tillbakablick till ungdomsåren. I förhandsspekulationerna har det pratats om duon som en stark konkurrent till favoriterna Anton Ewald och Dotter.

Jag lyssnade i dag på alla bidrag, och känner att alla låtar är bra. Det är klart att vi har en chans, det känns jättebra, men det är omöjligt att säga, säger Wahl.

Dotter är inte bara favorit i sin deltävling, utan i hela Melodifestivalen. Förra året kom hon tvåa, med bara en poängs skillnad från vinnarna The Mamas.

Hon är dock noga med att inte ta ut någonting i förskott. Under Melodifestivaldebuten 2018 hyllades hon av kritikerna, men åkte trots det ut redan i den första omgången.

I mitt huvud är det hela tiden, precis som med "Cry" och "Bulletproof", att jag kanske åker ut, det finns ingenting som är självklart bara för att någon har sagt det eller tippar det. Det ska till ganska mycket för att svenska folket ska sätta sig och rösta, det är ganska många människor, säger hon och tillägger:
Det viktigaste är att jag är nöjd med numret och gör mitt bästa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss