A-
A+

Anvegård och Björn till Everton: "Fantastiskt"

Nathalie Björn, mitten, och Anna Anvegård, höger, flyttar till England efter OS. Mimmi Larsson, vänster, spelar än så länge kvar i Rosengård.
Nathalie Björn, mitten, och Anna Anvegård, höger, flyttar till England efter OS. Mimmi Larsson, vänster, spelar än så länge kvar i Rosengård.
FotbollTT

Anna Anvegård och Nathalie Björn lämnar Sverige och damallsvenska Rosengård för spel i England och Super League-klubben Everton.

"Det känns verkligen fantastiskt", säger Anvegård i ett uttalande.

Annons

Annons

Everton presenterade värvningarna av de två svenska landslagsspelarna på lördagen, samtidigt som Anna Anvegård och Nathalie Björn befann sig på landslagets förberedande OS-läger i Göteborg.

Först ut att presenteras i Super League-klubbens sociala medier var anfallaren Anvegård.

Men ändå inte.

Everton gjorde en miss i sin publicering av nyheten vid lunchtid och presenterade Anvegårds namn tillsammans med en bild på försvararen och mittfältaren Björn. Senare under eftermiddagen kom så Nathalie Björns namn ut officiellt.

Anvegård lämnar Rosengård efter två år i klubben och Björn efter tre och ett halvt. 2019 var duon med och bärgade Malmölagets SM-guld, och nu följs de alltså åt till England och Everton.

Anvegård har skrivit på ett tvåårskontrakt och Björn har skrivit på för tre år.

"Jag har pratat med Everton i några månader och det känns underbart att det är klart", säger Anvegård i en kommentar på Evertons hemsida och fortsätter:

"Jag ser fram emot att spela i världens bästa liga och en enorm klubb som Everton."

Liverpoollaget slutade förra säsongen på femte plats bakom ligamästaren Chelsea.

"Det känns som att klubben håller på att bygga någonting och det känns fantastiskt att få vara en del av den resan", säger Nathalie Björn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!