A-
A+

Anvegård presenterad av Häcken: "En målskytt"

Anna Anvegård. Arkivbild.
Anna Anvegård. Arkivbild.
FotbollTT

TT skrev på tisdagen att Anna Anvegård brutit sitt kontrakt med Everton och att hon var klar för Häcken.

Nu har den damallsvenska klubben själv presenterat värvningen på sin webbplats.

Annons

Annons

Den 25-åriga anfallaren lämnade damallsvenskan och Rosengård i juli 2021 för ett utlandsäventyr i engelska Everton i Women's Super League. Trots ett tvåårskontrakt blev det bara ett år utomlands.

Återkomsten till Sverige blev dock inte till Rosengård – då anfallaren nu är presenterad av Häcken.

"Förhoppningsvis kan jag komma in och göra mål och assist och hjälpa laget att få de oavgjorda matcherna att bli till vinst i stället", säger hon i ett uttalande på klubbens hemsida.

Hennes tidigare sejour i damallsvenskan och Rosengård var en succé. Skyttedrottning både 2019 och 2020 men en hjärnskakning begränsade henne till ett mål på sex matcher innan flytten till Merseyside.

"Hon har visat att hon är en målskytt under många år. Vi är väldigt glada över att få hit en så meriterad och duktig spelare, vilket är ytterligare ett tecken på att vi håller på att bygga något riktigt bra i klubben", säger Christian Lundström, ansvarig för dam elit i Häcken.

Det var en helt okej förstasäsong i England för Anvegård som kämpade med en ytterligare en hjärnskakning. Hon gjorde sju mål och var lagets bästa målskytt i alla turneringar.

Everton hade det kämpigt och slutade på tionde plats och gjorde bara 18 mål framåt i ligaspelet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.