A-
A+

Apelgren ny assisterande till Solberg: "En vinnare"

Michael Apelgren. Arkivbild.
Michael Apelgren. Arkivbild.
HandbollTT

Sveriges herrlandslag i handboll har en ny assisterande förbundskapten.

Han heter Michael Apelgren.

"Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort", säger Apelgren.

Annons

Annons

Förbundskapten Glenn Solbergs nya högra hand de närmaste två åren blir alltså Apelgren, meddelar handbollslandslaget på sin hemsida.

Trots den nya tjänsten kommer Apelgren fortsätta träna Sävehofs herrar.

"Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort. Sverige har tagit stora steg taktiskt, nya spelare poppar upp hela tiden och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är nåt jag verkligen gillar och tror på. Glenn och jag har haft väldigt tydliga samtal om rollen och arbetssättet, som blir en ny erfarenhet för mig. Mycket är klart på förhand och det känns helt rätt", säger Apelgren i ett uttalande.

Solberg: "Väldigt bra"

Glenn Solberg:

"Det känns väldigt bra att Michael tackat ja till min förfrågan och att förbundet stöttat processen hela vägen. Michael är en hårt arbetande tränare med stor erfarenhet både som tränare och spelare. Han vet vad som krävs för att bli en vinnare och vi är överens om ett öppet samarbete för vår fortsatta utveckling".

Annons

Annons

Efterträder Boquist

I våras fick den dåvarande assisterande förbundskaptenen Martin Boquist lämna sitt uppdrag efter ett resonemang som Boquist själv inte köpte.

Allt annat än att det var Glenn som inte ville ha kvar mig är rent skitsnack, sade Boquist till Aftonbladet då.

Boquist är numera assisterande förbundskapten för Norge.

Handbolls-VM för herrar 2023 spelas den 11–29 januari där Sverige och Polen delar på mästerskapet. I gruppspelet ställs Sverige mot Brasilien, Kap Verde och Uruguay.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.