A-
A+

Apotea hotas av vite för brister i arbetsmiljö

Nätapoteket Apoteas gigantiska anläggning för e-handel i Morgongåva. Arkivbild.
Nätapoteket Apoteas gigantiska anläggning för e-handel i Morgongåva. Arkivbild.
EkonomiTT

Arbetsmiljöverket har upptäckt flera allvarliga brister i Apoteas arbetsmiljöarbete. Nu riskerar nätapoteksjätten att få betala vite om problemen inte åtgärdas.

Annons

Annons

Bristerna uppdagades vid en inspektion på Apoteas huvudlager i Morgongåva i mars i fjol. När besöket följdes upp ansåg Arbetsmiljöverket att problemen fanns kvar.

Myndigheten kräver nu att Apotea ska ta fram skriftliga rutiner för det systematiska arbetsmiljöarbetet, där det ska framgå vad som ska göras och vem som är ansvarig. Företaget ska också se till att personalen känner till och förstår rutinerna.

Apotea uppmanas också att utbilda de anställda i belastningsergonomi och om vilka risker det finns med olämpliga arbetsställningar och arbetsrörelser. För detta ska företagshälsovården eller annan sakkunnig anlitas och åtgärderna ska redovisas.

Nätapoteksjätten har tills den 30 september på sig att förbättra situationen, annars tvingas bolaget betala vite på 50 000 kronor.

Apotea har även tidigare fått skarp kritik för missförhållanden i arbetsmiljön. Så sent som i höstas vittnade ett 30-tal anställda om att stress, kollektiv bestraffning och kameraövervakning förekom på arbetsplatsen, i en granskning av tidningen Dagens ETC.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!