A-
A+

Apples vd nöjd med tillväxten

Elektronikjätten Apple, med vd Tim Cook, redovisade en kvartalsrapport som slog marknadens förväntningar på torsdagen. Arkivbild
Elektronikjätten Apple, med vd Tim Cook, redovisade en kvartalsrapport som slog marknadens förväntningar på torsdagen. Arkivbild
EkonomiTT-AP

Iphonetillverkaren Apple redovisar ett bättre resultat än förväntat för det andra kvartalet. Mobilförsäljningen står stark trots inflationsoro.

Annons

Annons

Analytiker hade i snitt räknat med en omsättning på 82,8 miljarder dollar, enligt en sammanställning av prognoser gjorda av Bloomberg. Men resultatet blev något högre, 83 miljarder dollar.

Vinsten per aktie hamnade på 1:20 dollar, att jämföra med de något lägre förväntningarna på 1:16 dollar. Vinsttappet hade dock bolaget varnat för redan innan, till följd av utmaningar med fabriksnedstängningar i Kina med kopplingar till pandemin.

När du tänker på antalet utmaningar under kvartalet så känner vi oss väldigt nöjda med omsättningen vi stått för, säger vd:n Tim Cook.

Försäljningen av företagets produkter under kvartalet uppgick till 63,4 miljarder dollar, vilket är en minskning från samma period ett år tidigare. Iphoneförsäljningen steg förvisso med tre procent, för sjunde kvartalet i rad, medan försäljningen av andra bärbara produkter – som klockor – minskade.

Tjänsteintäkter klättrade till 19,6 miljarder dollar enligt kvartalsrapporten.

Aktien ökade över 3 procent i efterhandeln.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.