A-
A+

Årets person: Elon Musk

Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild.
USATT

Nyhetsmagasinet Time utser Teslachefen och rymdentreprenören Elon Musk till årets person.

Annons

Annons

"Årets person är en markör om inflytande, och få individer har haft mer inflytande över livet på jorden än Elon Musk. Möjligen även över livet på andra ställen än jorden", skriver Time i sin motivering.

"År 2021 blev Musk inte bara världens rikaste person, utan också det kanske tydligaste exemplet på en massiv samhällelig förändring", fortsätter tidskriften.

Musk inledde sin karriär med företaget X.com, vars affärsidé var betallösningar på nätet. Via ett uppköp bytte företaget senare namn till Paypal, och 2002 köptes det upp av Ebay.

I dag är entreprenören mest känd för rymdbolaget Space X och elbils- och energiföretaget Tesla, som grundades 2002 respektive 2003.

Time har delat ut sin prestigefyllda utmärkelse sedan 1927 då den gick till Charles Lindbergh. I fjol gick den till USA:s då nyvalde president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris.

Parallellt med Årets person utser Time även Årets hjältar, som i år blev de forskare som arbetar med att utveckla vaccin mot covid-19. I en annan kategori, Årets underhållare, går utmärkelsen till popartisten Olivia Rodrigo, medan Årets idrottsperson blir gymnasten Simone Biles.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.