-
+

Armalis: Räcker inte att läsa fysik

Djurgårdens målvakt Mantas Armalis.
Djurgårdens målvakt Mantas Armalis.
IshockeyTT

En inkastad puck för att snabbt kunna byta.

Sedan studsade den Rögles och Adam Edströms väg – och det motsatta för Mantas Armalis.

Det räcker inte med att man läser fysik. Pucken kan studsa hur som helst, säger Djurgårdens målvakt efter 0–3-förlusten.

Annons

Annons

Mantas Armalis tyckte att han "gjorde alla rätt" men ändå fick han inte ordningen på pucken som Adam Edström kastade in i Djurgårdens zon i början av andra perioden.

Och till slut låg den bara bakom målvakten.

Jag tycker att jag styr ut den i sargen och att den sedan ska studsa vidare mot hörnet men den tar på någon skarv. Jag börjar se den komma och jag ska vrida i foten och så tror jag att den fastnar på min vänsterfot, säger han.

"Ren slump"

TT: Vad tänker du där och då?

Jag försöker ta in alla lemmar så att jag inte kommer åt den men tyvärr är det ofta det som leder till att man drar med sig den, säger Armalis och är inne på att målvakter får räkna med sådana här mål under en säsong.
Det är klart jag har släppt in sjuka mål men de andra känns det som att jag hade mer kontroll på. Den här var bara ren slump.

TT: Hur reagerade du när det hände?

Det där bara rinner av. Speciellt när det är så där. Det hade varit en annan sak om jag själv kunde kontrollera det mer. Säg att om skottet hade gått rakt in i stället, då hade det varit en helt annan sak men nu tycker jag att jag gjorde alla rätt. Men jag blev straffad ändå.

Adam Edström:

Jag dumpade för att byta och jag var halvt över båskanten när grabbarna började jubla. Jag såg det på jumbotronen efteråt, så det var lite kul, säger han.
Ibland studsar de med en och det där var ju ett typiskt studsmål. Kul när sådana trillar in. Alla mål räknas.

Annons

Annons

Påverkade matchen

Edströms "fullträff", 20-åringens tredje för säsongen, gjorde att Rögle fick greppet om matchen som annars inte verkade vara i tabellettans händer.

Visserligen var det omgående hemmalaget som forcerade framåt men det var Rögle som också stod för nästa mål.

Efter 16.24 hittade Leon Bristedt – med en delikat passning – en framstormande kanadensare och Adam Tambellini satte distinkt 2–0 från nära håll.

Det är klart att en sådan grej kan påverka en match väldigt mycket, och det får jag nog säga att det gjorde i dag, säger Edström.
Jag tycker inte att vi gjorde någon superbra första period och sedan att vi fick en sådan studspuck som gick in, det gav lite momentum. Någonstans bygger det energi i laget och vi kommer ut lite hårdare. Vi avslutade i alla fall andra bra och hade en bra inledning i tredje.

Rögle ökade sedan på ledningen när Olli Palola, direkt från utvisningsbåset, visade kyla när han väntade länge innan han lyfte in 3–0.

Trepoängaren i Stockholm gör att Rögle toppar tabellen på 85 poäng, tre poäng före Växjö. Djurgården är kvar på en niondeplats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss