-
+

Arrangören kan straffas för storfesten

Polisen i Malmö avbröt på fredagen ett födelsedagsfirande i en festlokal efter att det kommit larm om bråk. Arkivbild.
Polisen i Malmö avbröt på fredagen ett födelsedagsfirande i en festlokal efter att det kommit larm om bråk. Arkivbild.
BrottTT

Upp emot 150 personer planerade att festa tillsammans i en lokal i Malmö, trots förbudet mot större sammankomster. Nu riskerar arrangören böter.

Annons

Annons

Polisen avbröt på fredagskvällen födelsedagsfirandet i en festlokal i Malmö efter att ett bråk uppstått, rapporterar Sydsvenskan. I lokalen var det dukat för någonstans mellan 100 och 150 personer.

Redan tidigt på kvällen fick polisen samtal om att ett större antal människors samlats i festlokalen.

Men då skickar vi inga patruller. Det är ett ärende för länsstyrelsen att bedriva tillsyn, säger Rickard Lundqvist, informatör hos polisen, till tidningen.

När det vid 20-tiden på kvällen kom larm om bråk vid lokalen ryckte dock polisen ut och fann då att det var mycket folk på gatan.

Det fanns ingen skadad person på platsen och ingen greps. Polisen beslutade dock att avsluta tillställningen och tömde lokalen på folk.

Sammankomsten är ett brott mot den tillfälliga pandemilagen som säger att högst åtta personer får samlas. Arrangören har nu anmälts till länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet.

Om det händer igen kan länsstyrelsen gå vidare med ytterligare åtgärder, att man kan få betala ett slags böter", säger Anna Carlsson på Länsstyrelsen Dalarna som är nationell samordnade för tillsynen till Ekot.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss