A-
A+

Arsenals ägare: "Säljer inget aktieinnehav"

Daniel Ek. Arkivbild.
Daniel Ek. Arkivbild.
FotbollTT

Ryktena om Spotify-miljardären Daniels Ek intresse för Arsenal intensifieras.

Inom tio dagar kommer svensken lägga ett konkret bud på den engelska fotbollsklubben, uppger The Telegraph.

Men den nuvarande ägaren har inga planer på att sälja.

Annons

Annons

Annons

Annons

Tusentals Arsenalfans samlades utanför Emirates Stadium i London i fredags för att protestera mot ägaren Stan Kroenke.
Tusentals Arsenalfans samlades utanför Emirates Stadium i London i fredags för att protestera mot ägaren Stan Kroenke.

Med stöd från klubbikonerna Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira verkar Daniel Ek vara beredd att göra allvar av sina intentioner att köpa Arsenal.

Engelska The Telegraph, som under måndagen kom med uppgifterna om Eks samarbete med de tre före detta spelarna, skriver att Spotify-ägaren har för avsikt att lägga ett konkret bud på runt 1,8 miljarder brittiska pund (drygt 20 miljarder kronor) inom de närmaste tio dagarna. Enligt Forbes är Ek god för 3,4 miljarder pund.

Amerikanen Stan Kroenke äger i dag samtliga aktier i klubben och hans son Josh, som är styrelseledamot i Arsenal, har tidigare sagt att klubben inte är till salu.

I ett uttalande på tisdagskvällen gjorde far och son Kroenke klart att de inte har för avsikt att sälja.

"Vi förblir hundraprocentigt engagerade i Arsenal och säljer inget aktieinnehav i klubben. Vi har inte fått något erbjudande och vi kommer inte beakta något."

Tusentals samlades

Ett bud som det Ek uppges planera är en bra bit över vad klubben anses vara värd och tänkt att få företaget Kroenke Sports & Entertainment (KSE) att överväga en affär. Så tycks inte bli fallet.

Arsenals fans har kritiserat Kroenke i åratal, och missnöjet blev inte mindre av förra veckans haveri med den tänkta utbrytarligan Super League, där Arsenal var en av tolv inblandade toppklubbar.

Efter väldiga protester, inte minst från supporterled, drog sig Londonklubben ur projektet och bad om ursäkt. Men tusentals Arsenalfans samlades ändå utanför hemmaarenan Emirates Stadium i fredags för att lufta sitt missnöje mot klubbens ägare.

Annons

Annons

Får stöd från fans

Det var i den vevan som Daniel Ek passade på att publicera en vältajmad tweet för att offentliggöra sina planer:

"När jag var ett barn och så länge som jag kan minnas, har jag hejat på Arsenal. Om KSE är villiga att sälja, skulle jag gärna ge mig in i leken", skrev Ek.

Supporterorganisationen Arsenal Supporters' Trust (AST) välkomnar Eks planer, inte minst ryktena om att svensken är öppen för att öka fansens inflytande i styrelsen.

"Vi välkomnar intresset från Daniel Ek och vi kommer att ställa oss bakom alla potentiella köpare som möjliggör för fans att äga aktieandelar så att vi får vara delaktiga i hur vår klubb styrs", säger AST:s talesperson Tim Payton till The Telegraph.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr