A-
A+

Artister laddar för höstturné och konserter

Bo Kaspers Orkester uppträdde tidigare i somras på Solliden sessions. I höst återupptar bandet sin avbrutna turné '23:55 – Hjärtat håller takten'. Arkivbild.
Bo Kaspers Orkester uppträdde tidigare i somras på Solliden sessions. I höst återupptar bandet sin avbrutna turné "23:55 – Hjärtat håller takten". Arkivbild.
MusikTT

Släpp artisterna loss, det är höst! Lättade publikrestriktioner och halva löften om fler ljusningar har fått Sveriges band och artister att ladda för höstturné.

Annons

Annons

Lill Lindfors gästade tidigare i somras Solliden sessions på Öland. I höst ger hon sig ut på en stor konserthusturné för att fira 60 år som artist. Arkivbild.
Lill Lindfors gästade tidigare i somras Solliden sessions på Öland. I höst ger hon sig ut på en stor konserthusturné för att fira 60 år som artist. Arkivbild.
Clara Klingenström, som i våras gjorde succé med 'Behöver inte dig i dag' i Melodifestivalen, åker även hon på turné i höst. Arkivbild.
Clara Klingenström, som i våras gjorde succé med "Behöver inte dig i dag" i Melodifestivalen, åker även hon på turné i höst. Arkivbild.

Bo Kaspers Orkester, Helen Sjöholm, Sven-Ingvars, Clara Klingenström, Jakob Hellman och Lill Lindfors är bara några av alla artister som snart ger sig ut på vägarna. Uppskjutna turnéer ska äntligen bli av – och avbrutna ska återupptas och avslutas.

81-åriga Lill Lindfors gläder sig över att hennes turné blir av. "Tillsammans är ett sätt att finnas till" är den sista stora jubileumsturnén och firar hennes 60 år som artist.

Just nu är inte det stora bekymret corona, utan att bestämma vilka låtar som vi ska spela på jubileumskonserterna, säger hon.

Hos de flesta arrangörer och biljettbolag finns dock brasklappar om att spelningar kan komma att flyttas – eller till och med ställas in.

Alla spelningarna går att skjuta upp, även en jubileumskonsert. Men inte hur länge som helst, och inte hur många gånger som helst. Då får man helt enkelt acceptera att konserten är inställd, säger Lill Lindfors.

Hoppas på fler lättnader

I sommar har Lill Lindfors värmt upp inför höstens stora turné med några mindre utomhuskonserter, hennes första på över ett år.

Det var riktigt spännande att stå på scen igen, säger hon.

Sommarsverige har inte saknat konserter, men de flesta har ägt rumt utomhus, och ute tillåts som bekant en större publik än inne och i höst flyttar konserterna inomhus. I dagsläget tillåts upp till 300 person som sittande publik inne.

Lill Lindfors höstturné tar henne mestadels till konserthus runtom i Sverige. Hon hoppas därför på lättade restriktioner och en större publik.

Samtidigt finns ju deltavarianten, så man vet ju aldrig, säger hon.

Regeringen har flaggat för fler lättnader i publikrestriktionerna i september, men allt hänger på vaccinationsgraden, smittkurvan och belastningen på sjukvården.

Annons

Annons

Orkar inte oroa sig

Clara Klingenström, som gjorde succé i Melodifestivalen i våras, har spelat en hel del i Sverige under sommaren och ska även hon ge sig ut på stor höstturné.

Jag är så tacksam över att få vara ute och spela och är astaggad på höstens turné, säger hon.

Hon orkar inte oroa sig för inställda spelningar och stigande smittkurvor. Hennes inställning är att allt har blivit bättre – och att det kommer att bli ännu bättre.

Oron har äntligen släppt nu när jag kan träffa kompisar, repa med bandet, ge konserter och få krama mormor och morfar igen, säger hon.

Även internationella artister väntas i höst spela i Sverige, bland andra Elton John, Alphaville, The Stranglers och The Jesus and Mary Chain. Men den stora anstormningen av utländska artister kan man vänta sig först nästa år, då ska bland andra Alicia Keys, Deep Purple, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, The Weeknd, Belle & Sebastian, Teenage Fanclub och många flera spela i Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!