A-
A+

Arvikas svar: Nej till skadestånd

Värmlands tingsrätt i Karlstad. Arkivbild.
Värmlands tingsrätt i Karlstad. Arkivbild.
BrottTT

Arvika kommun vill inte betala något skadestånd alls till Robin Dahlén för händelserna i samband med fyraårige Kevins död 1998.

Det framgår av kommunens svar till Värmlands tingsrätt.

Annons

Annons

Fallet blev på nytt aktuellt i måndags, då Värmlands tingsrätt av misstag tilldömde Robin Dahlén närmare tre miljoner kronor i skadestånd.

Tingsrätten utfärdade en så kallad tredskodom eftersom man ansåg att kommunen missat att svara i tid. Det hade kommunen dock gjort och domen upphävdes därför några timmar senare.

I ett pressmeddelande förklarar Arvika kommun nu sin inställning till kraven.

Kommunen anser att det gått för lång tid och yrkar på att Robin Dahléns anspråk ska avvisas "då eventuella skadeståndsanspråk bedöms vara preskriberade".

Robin Dahlén och hans bror Christian Karlsson anklagades 1998 för att ha mördat fyraårige Kevin. Bröderna var då bara fem respektive sju år. De ansågs vara skyldiga, utan att det hölls någon rättegång.

Bröderna friades dock helt av en ny åklagarutredning 2018.

I somras lämnade Robin Dahlén in en stämning och krävde skadestånd från kommunen för flera brister i socialtjänstens agerande 1998.

Kommunen nekar till kraven, i första hand för att det gått för lång tid och i andra hand för att "socialtjänsten agerade inom sitt lagstadgade myndighetsuppdrag". Arvika kommun anser att det inte heller är beskrivet vilken handling eller agerande "som varit skadevållande".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.