A-
A+

Ash Barty avslöjar oväntat karriärssteg

Ash Barty vid ett fototillfälle dagen efter att hon besegrat Danielle Collins i finalen i årets Australian Open i slutet av januari.
Ash Barty vid ett fototillfälle dagen efter att hon besegrat Danielle Collins i finalen i årets Australian Open i slutet av januari.
TennisTT

Det har ryktats om satsning på golf, cricket eller australisk fotboll. Men det blir något helt annat som blir nästa karriärsteg för den tidigare tennisvärldsettan Ash Barty.

Annons

Annons

Ashleigh "Ash" Barty chockade tennisvärlden när hon nyligen meddelade att hon lägger sitt tennisracket på hyllan, bara 25 år gammal. Den australiska stjärnan – som bokstavligen avslutade på topp som världsetta och med en färsk seger i Australian Open – var i slutet av mars vag om framtidsplanerna när hon meddelade att proffskarriären avslutas.

Det har ryktats om ett byte av idrott, bland annat cricket och australisk fotboll – och hon vann en lokal golftävling i Brisbane förra veckan, där hon drog in ytterligare motsvarande 210 kronor till en prispott på totalt 218 miljoner kronor.

De ryktena säger hon sig ha skrattat gott åt, i en intervju med The Courier-Mail.

Inspireras av syskonbarn

I stället avslöjar hon de närmaste planerna: Hon ska bli barnboksförfattare, och släpper sex böcker i en serie som på engelska kallas "Little Ash".

Som namnet antyder bygger det på självupplevda händelser, som när huvudpersonen glömmer sin favorithatt och dessutom får punktering inför en stor tennismatch. Inspirationen att skriva böckerna kommer från hennes syskonbarn, femåriga Lucy.

Projektet har varit så himla kul och något som jag alltid velat göra, säger hon och tillägger att hon ska ta sig ut i glesbygdsområden för att läsa böckerna för barn.

Annons

Annons

"Ett bra liv"

Författarambitionerna stannar inte vid barnböcker, då Barty även räknar med att skriva klart sina memoarer i år, om resan till tennistoppen och de trefaldiga grand slam-vinsterna.

Hon säger att hon inte ångrar sitt beslut om att lämna tennisen, och säger att hon njuter av att promenera med sina hundar och tillbringa tid med familjen. Sedan tidigare har hon berättat att hon planerar att gifta sig i år med sin fästman Garry Kissick.

Det är ett bra liv, säger hon till tidningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.