Asllani: "De har snackat väldigt mycket"

Kosovare Asllani under tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Island på Gamla Ullevi.
Kosovare Asllani under tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Island på Gamla Ullevi.
FotbollTT

Island pratade om hur deras mentalitet skulle bli avgörande i EM-kvalmatchen på Gamla Ullevi. Det gav Kosovare Asllani tändvätska.

De har snackat väldigt mycket om sin fysiska kapacitet och mentalitet. Men de har nog aldrig spelat på Ullevi mot oss, säger hon efter Sveriges 2–0-seger.

Annons

Annons

Efter 1–1-matchen mot Sverige i Reykjavik förra månaden var det de isländska spelarna som var mest besvikna. Och inför tisdagens returmöte i Göteborg var isländskorna fulla av självförtroende, och övertygade om att en skräll mot regerande VM-bronsmedaljören var fullt möjlig.

Men Island fick lämna Gamla Ullevi med en 0–2-förlust, och gästernas kaxighet verkar i stället ha gett de svenska spelarna extra motivation.

Om jag ska vara ärlig: Ja. För jag tycker att mentaliteten som vi har i Sverige är otroligt hög. Och det visade vi i dag, säger Kosovare Asllani.
De har pratat mycket om sin mentalitet och att de var så stolta över matchen de gjorde på Island mot oss. Men de hade kanske inte scoutat oss eftersom de inte visste att vi hade så många fler nivåer i oss. Vi visste att vi underpresterade på Island.

För Real Madrid-mittfältaren innebar 2–0-segern inte bara en säkrad EM-biljett. Den visade också att det här svenska laget lyfter sig i avgörande matcher, säger hon.

Vi totaldominerade matchen igenom och stod upp i närkampsspelet. Vi gör en väldigt bra landskamp. Vi gick ut i dag och visade vilket landslag vi är, och att vi oftast är bäst när det gäller.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons