Asllani historisk målskytt för Real

Kosovare Asllani blev historisk målskytt för Real Madrid på söndagen. Arkivbild.
Kosovare Asllani blev historisk målskytt för Real Madrid på söndagen. Arkivbild.
FotbollTT

Real Madrids damlag har gjort sitt första mål och den historiska målskytten var en svenska.

Mittfältsstjärnan Kosovare Asllani satte 1–0 borta mot Valencia, vilket var lagets första mål i ligan sedan det blev en del av storklubben.

Annons

Annons

Asllanis lag spelade i högstaligan redan förra säsongen men då under namnet CD Tacón. Den 1 juli i år blev laget officiellt Real Madrid.

Ligapremiären avklarades förra helgen men då blev det inga mål och en 0–4-förlust mot Barcelona. På söndagen jagade Real, där både Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson spelade från start, sin första seger, men fick nöja sig med ett första måljubel. När Asllani satte 1–0 borta mot Valencia i den 23:e minuten var det ett historiskt mål i ligan för Real Madrids damer.

Men firandet av klubbens första ligamål blev inte långvarigt. Minuten efter Asllanis mål kvitterade Valencia till 1–1 genom Cristina Cubedo.

Fler mål blev det inte i matchen och Real får vänta ytterligare på den första trepoängaren.

I toppen av tabellen fortsatte Barcelona på den utstakade vägen från förra helgen och vann hemma mot Logroño med 6–0. Athletic Bilbao vann samtidigt med 2–0 borta mot Sevilla och har precis som Barca inlett med två segrar.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons