-
+

Asllani om klubbläget: "Har konkreta förslag"

Kosovare Asllani i samband med lördagens träning.
Kosovare Asllani i samband med lördagens träning.
FotbollValletta, TT:s utsände

Utgående kontrakt och konkreta förslag att ta ställning till.

Kosovare Asllani, 31, har lite att tänka på framöver.

Jag vill vinna, det är det absolut viktigaste, säger landslagsstjärnan till TT.

Annons

Annons

Sofia Jakobsson har även hon ett utgående kontrakt med Real Madrid.
Sofia Jakobsson har även hon ett utgående kontrakt med Real Madrid.

SVT rapporterade i slutet av januari att två europeiska klubbar har lagt bud på Kosovare Asllani, vars kontrakt går ut med Real Madrid efter säsongen.

31-åringen har varit tongivande för laget som i nuläget ligger trea i den spanska ligan. Hon är själv nöjd med sin säsong men när hon får frågan om framtiden är hon relativt fåordig.

Det jag kan säga är att mitt jobb inte är att prata kontrakt. Mitt jobb är att prestera på planen, och det gör jag, säger hon.

TT: Men ligger det något i de ryktena?

Jag har konkreta förslag, det har jag.

"Bidrar väldigt mycket"

TT: Är du sugen på något annat?

Jag trivs bra i Real Madrid. Jag tycker att vi har gjort en stark säsong, vinner matcher och jag bidrar väldigt mycket för klubben i år. Det har känts bra och jag trivs bra, säger hon.

Kosovare Asllani är inne på sin andra säsong i klubben, som förra säsongen hette CD Tacon. Hon nämner att laget har gjort en stark säsong, men upp till seriedominanten Barcelona är det tio poäng, dessutom har Barcelona två matcher mindre spelade.

Annons

Annons

"Enda som betyder"

Och när det kommer till hennes nästa klubbadress – oavsett om det är Real Madrid eller någon annanstans – är det vinna som är det viktigaste.

Det är det jag tänker på varje träning , varje match och även varje gång jag är med landslaget. Det är det enda som betyder något för mig. Jag har varit med och byggt Real Madrids stomme från start. Jag är med i deras historieböcker från det att jag var deras första värvning, första målet, första dubbeln, första hattrick. Jag känner att jag har bidragit till klubben jag är i och Real har en stor plats i mitt hjärta.

TT: Är vinna titlar något man har chansen att göra i Real Madrid?

Vi vinner nu. Vi är i toppen. Men vi är ett nytt lag och målet för en så stor klubb som Real Madrid är att vinna. Inte bara i Spanien, utan även i Europa, säger hon.

Har kvar suget

Även klubbkamraten Sofia Jakobsson, 30, är i en liknande sits. Hennes kontrakt går också ut i sommar och framtiden är oklar. Men suget att vinna finns även hos henne.

Man vill alltid vinna. Sen är det en fantastisk resa med Real. Det är mycket som väger in och man får se vad som väger tyngst framöver, säger Jakobsson.

Hon tror att Real Madrid kommer att slåss om titlar som Champions League framöver.

Men jag vet inte hur snabbt det kommer att gå. Absolut tror jag att Real kommer att vara en av världens bästa klubbar framöver, säger hon.

TT: Har du tid att vänta?

Haha, tid har jag väl men jag börjar ju bli mot åren. Men det är inte alls så att jag känner mig färdig utan jag är pigg och har en del år kvar att spela.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss