A-
A+

Asllani skadad – då får Häckenduo chansen

Johanna Rytting Kaneryd gör comeback i landslaget till VM-kvalet mot Irland. Arkivbild.
Johanna Rytting Kaneryd gör comeback i landslaget till VM-kvalet mot Irland. Arkivbild.
FotbollTT

Julia Zigiotti Olme och Johanna Rytting Kaneryd är tillbaka i landslaget inför VM-kvalmatchen borta mot Irland den 21 oktober.

Kosovare Asllani saknas på grund av skada.

Och USA-proffset Julia Roddar ställs utanför av mer logistiska skäl.

Annons

Annons

Kosovare Asllani skadade sig i en ligamatch med Real Madrid i slutet av september och förbundskapten Gerhardsson säger att han inte har någon uppdatering kring skadan som håller henne borta från oktobermatcherna.

Efter den här samlingen får vi titta på det. Hon är inte uttagningsbar nu, men förhoppningsvis är hon tillbaka så snart som möjligt, så att hon kan vara med i nästa samling, säger Gerhardsson.

Inte heller Julia Roddar är med i truppen. Skälet är att hon spelar match med sitt Washington Spirit sent dagen innan VM-kvaltruppen samlas.

Jag har pratat både med henne och med klubben. Hon spelar sent på söndagen och att ha den resan och sedan hinna förbereda sig i tid till Irland ... jag valde då att inte ta med henne. Förra gången hade hon möjlighet att skippa matchen som var precis innan.

Duo tillbaka

De två avbräcken öppnar för Häckenspelarna Julia Zigiotti Olme och Johanna Rytting Kaneryd. Senast duon var med i landslaget var i OS-genrepet mot Australien i juni.

Det är två spelare som har varit precis utanför förut. Och nu har vi två spelare som inte är med och då kändes det ganska naturligt att ta med dem. De spelar i ett lag som har bra matcher, de spelar i toppen av allsvenskan och även i Champions League, vilket gör att de får väldigt bra matchning, säger Peter Gerhardsson.

Sverige har inlett VM-kvalet med två planenliga segrar. Efter 1–0 borta mot Slovakien och 4–0 hemma mot Georgien väntar nu Irland i Dublin den 21 oktober.

Annons

Annons

Besegrade Australien

Irland, rankat 33:a i världen, har ännu inte spelat i kvalet då bortamatchen mot Georgien flyttades fram eftersom flera Englandsbaserade irländska spelare inte hade kunnat delta på grund av brittiska coronaregler.

Sverige har aldrig förlorat mot Irland – fem segrar och en oavgjord, 22–1 i målskillnad – men önationen ska inte underskattas. I en träningslandskamp i september gav irländskorna ett styrkebesked när Tony Gustavssons Australien besegrades med 3–2.

Efter att ha sett Irland slå Australien med 3–2 så är det den hittills klart svåraste motståndaren. Det kommer krävas en bra insats för att få med oss tre poäng därifrån.

Fem dagar efter VM-kvalet mot Irland spelar Sverige också en träningslandskamp borta mot Skottland.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.