A-
A+

Assas storaffär ser ut att gå i lås

Assa har tagit ett viktigt steg mot
Assa har tagit ett viktigt steg mot
EkonomiTT

Assa Abloy får grönt ljus av det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) för ett amerikanskt storköp.

Annons

Det svenska bolaget får okej att köpa HHI-divisionen inom Spectrum Brands för motsvarande 44 miljarder kronor, meddelar bolaget.

HHI står för "hardware and home improvement" och innehåller enligt Spectrums sajt en rad varumärken inom bland annat lås och kranar till kök och badrum.

Det amerikanska justitiedepartementet satte dock käppar i hjulen. För att rädda storaffären meddelade låskoncernen i december att man planerade att sälja verksamheterna Emtek och Smart Residential i USA och Kanada för cirka 800 miljoner dollar, över åtta miljarder kronor, till Fortune Brands.

Försäljningen är enligt DOJ "utformad förd att låta Fortune konkurrera på marknaderna" för bland annat smarta lås.

Försäljningen av de två företagen var villkorade av att Assa Abloy nu skulle få grönt ljus från det justitiedepartementet för den ursprungliga storaffären, vilket man nu fått.

”Förlikningen med DOJ är en viktig milstolpe mot att slutföra förvärvet av HHI", säger vd Nico Delvaux i ett pressmeddelande.

Efter förlikningen behöver Assa Abloy få ett okej även från mexikanska konkurrensmyndigheten. Uppköpet beräknas vara i hamn i slutet av juni, enligt bolaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.