A-
A+

"Assassin's creed" växer på flera fronter

Basim blickar ut över 800-talets Bagdad. Pressbild.
Basim blickar ut över 800-talets Bagdad. Pressbild.
SpelTT

Flera nya spel i lönnmördarserien "Assassin's creed", och dessutom en tv-serie, är under utveckling. Närmast är det 850-talets Bagdad som ska besökas.

Annons

Annons

"Assassin's creed" är speljätten Ubisofts kanske viktigaste serie, och de kommande åren planeras flera titlar för att få universumet att växa.

Spelserien kretsar kring en hemlig lönnmördarorder som i olika tidsperioder påverkar historiska skeenden från skuggorna. Det senaste huvudspelet var 2020 års vikingasaga "Valhalla", som flitigt uppdaterats sedan det släpptes och som får ett sista kapitel under hösten.

Tillbaka till rötterna

Nästa år släpps "Mirage", som kretsar kring rollfiguren Basim som hade en framträdande roll i Valhalla. "Mirage" utspelar sig 20 år innan händelserna i "Valhalla" i Bagdad, där spelaren följer hans väg från gatutjuv till lönnmördare.

Enligt Sarah Beaulieu, berättelseansvarig vid Ubisoft Bordeaux, är det en återgång till spelseriens rötter när det släpps nästa år.

Vi ville gå tillbaka till den sortens actionäventyr som man känner i ett berättelsedrivet spel. Vi har fokuserat på smygande, parkour och så klart lönnmord, säger hon i Ubisofts videopresentation Forward.

Ubisoft inleder också ett samarbete med Netflix, och skapar tre spel – varav ett "Assassin's creed" – till strömningsjätten. Netflix ska också göra en otecknad serie som kretsar kring spelserien. Tv-serien är i en tidig utvecklingsskede, som showrunner har man knutit till sig Jeb Stuart, som bland annat skrev manus till "Die hard" och "Jagad".

Annons

Annons

Japan och Kina

Längre fram väntar också ett mobilspel med kodnamnet "Jade" som utspelas i Kina 200 år före vår tideräkning, liksom en traditionell titel med kodnamnet "Red" i feodala Japan och ytterligare ett med kodnamnet "Hexe" som ser ut att ligga ännu längre fram i tiden.

Ubisoft meddelade också att det så kallade "Infinity" som tidigare läckt ut inte är ett eget spel, utan något slags nav som ska samla "Assassin's creed"-titlarna, där "Hexe" och "Red" ingår.

Vid sidan av "Assassin'c creed" gjordes några mindre tillkännagivanden, som att bilspelet "Trackmania", som tidigare varit pc-exklusivt, kommer till konsoler som en gratistitel nästa år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.