A-
A+

Åtal för grov våldtäkt på skönhetssalong

Två män i 20-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att ha utsatt en kvinna för grov våldtäkt på hennes skönhetssalong. Arkivbild.
Två män i 20-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att ha utsatt en kvinna för grov våldtäkt på hennes skönhetssalong. Arkivbild.
BrottTT

Två män åtalas misstänkta för att ha våldtagit och bundit en kvinna på en skönhetssalong i Göteborg. Brottsoffret är salongens ägare.

Annons

Annons

Händelsen skedde i våras. Två män gick in på salongen och tvingade till sig bland annat kontanter, en mobiltelefon och en dator från kvinnan genom att sparka och slå henne, enligt åtalet.

Därefter övergick rånet till att kvinnan blev tvingad att utföra sexuella handlingar.

Det är en grov våldtäkt, för det är ett kraftigt våld hon har utsatts för. Sedan är det två som våldtagit henne, säger kammaråklagare Andréas Pernmyr till Göteborgs-Posten.

Efter våldtäkten tvingades kvinnan in i ett rum, där männen band hennes händer och fötter. Hela förloppet tog mer än tre timmar.

När männen lämnat salongen, kunde kvinnan till sist ta sig loss och kalla på hjälp.

De två män som nu åtalas är i 20-årsåldern. De greps två månader efter våldtäkten.

Åtalet gäller även olaga frihetsberövande, rån och övergrepp i rättssak. Dna-träffar och en övervakningsfilm ingår i bevisningen. De åtalade nekar till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.