Åtal mot storsäljare på darknet

Männen ska ha sålt stora mängder narkotika på den numer stängda marknadsplatsen Flugsvamp 2.0 på darknet. Arkivbild.
Männen ska ha sålt stora mängder narkotika på den numer stängda marknadsplatsen Flugsvamp 2.0 på darknet. Arkivbild.
BrottTT

Under fem års tid ska männen vid över 3 000 tillfällen ha sålt narkotika och läkemedel via darknet.

Nu åtalas tre personer, varav två enligt åklagaren ligger bakom ett av de största säljarkontona på marknadsplatsen Flugsvamp 2.0.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

"Det är tillfredsställande att vi nu kan väcka åtal mot de här personerna som faktiskt ansvarat för ett av de största säljarkontona på darknet. Det visar också att både säljare och köpare på nätet inte längre kan vara anonyma", säger åklagaren Emelie Källfelt i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Förutom de två personer som ligger bakom säljarkontot åtalas en man som enligt åklagaren ska ha hjälpt till med att tvätta pengar. Åtalspunkterna är bland annat grovt narkotikabrott, brott mot läkemedelslagen och grovt penningtvättsbrott. Samtliga åtalade är hemmahörande i Kramfors kommun.

Försäljningen har framför allt omfattat olika typer av narkotikaklassade tabletter, men även receptbelagda mediciner, cannabis, kokain och amfetamin har ingått i sortimentet.

"Utredningen visar vidare tydligt vilka risker köparna har utsatt sig för då flera av preparaten bokstavligen har kokats ihop i källaren hos en av de misstänkta personerna. Det handlar i huvudsak om försäljning till svenska köpare", säger Emelie Källfelt.

Förhandlingen mot männen kommer att inledas vid Ångermanlands tingsrätt den 1 december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons