A-
A+

Åtalad för Höörmord ska psykundersökas

Rättegången i det uppmärksammade mordfallet i Höör inleddes på måndagen.
Rättegången i det uppmärksammade mordfallet i Höör inleddes på måndagen.
BrottTT

27-åringen slog en hammare i den unga kvinnans huvud tills hon dog och grävde sedan ner kroppen i trädgården.

Nu har Lunds tingsrätt beslutat att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet fastställs, rapporterar P4 Malmöhus.

Annons

Annons

Rättegången rörande det uppmärksammade mordet i Höör är inne på sin sista dag. Förhandlingarna startade i måndags och många åhörare har har närvarat under veckan.

Den 18-åriga kvinnan dödades i slutet av mars 2021. Enligt de första uppgifterna uppgavs att kvinna försvann spårlöst efter att ha tillbringat kvällen i den åtalade mannens husvagn. Hon kom aldrig hem, och dagen därpå visade det sig att hennes kropp låg nergrävd i trädgården, under en kompost strax intill husvagnen.

Huvudet bar spår av dödligt våld, och mannen har också erkänt att han slagit henne med en hammare i huvudet flera gånger tills hon tystnade. 27-åringen har hävdat att det inte var meningen, och han har inte kunnat ge en förklaring till sitt handlande.

Åklagaren yrkar på att mannen ska fällas för mord. Han har suttit häktad sedan april och har redan genomgått en mindre rättspsykiatrisk undersökning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.