A-
A+

"Att få den kärleken är fantastiskt"

Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson jublar med lagkamraterna efter att han räddat en straff hemma mot Elfsborg. Skåningarna vann med 1–0 efter att Taha Ali svarat för segermålet.
Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson jublar med lagkamraterna efter att han räddat en straff hemma mot Elfsborg. Skåningarna vann med 1–0 efter att Taha Ali svarat för segermålet.
FotbollTT

Anfallaren Taha Ali fixade segermålet, men det var målvakten Kalle Joelsson som räddade segern.

Efter sin straffräddning hyllades 24-åringen av publiken på Olympia.

Att få den kärleken är fantastiskt, säger målvakten efter 1–0-segern.

Annons

Annons

Efter segermatchen mot Elfsborg knuffade Helsingborgstränaren Jörgen Lennartsson fram målvakten till supportrarna på ståplatsläktaren. Trots att Joelsson redan varit framme en gång.

Jag tyckte att det var för lite. Jag tyckte att han skulle få en vända till av kärlek från fansen, säger Lennartsson.
Jag vet inte vad jag ska säga om det. Det är såklart alltid roligt när man blir uppskattad på det sättet och att stå framför Södra stå och sjunga, det är inte så dåligt, säger Kalle Joelsson med ett leende.

"Bara fantastiskt"

Supportrarna skanderade hans namn och gjorde detsamma en tredje gång när han blev intervjuad av journalister en bra stund efter matchen.

Det är bara fantastiskt. Det är här jag kommit upp och jag har varit här i många år nu. Att vinna med 1–0 inne på Olympia och få den kärleken är fantastiskt.

Anfallaren Taha Ali satte segermålet i den 25:e minuten. Efter en knapp timme knep Joelsson en straff från Elfsborgsmittfältaren André Rømer. Helsingborgsmålvakten hade koll på var dansken skulle skjuta.

Vi har haft lite koll. Vi har kollat lite straffar. Man får läsa av lite i matchen och i grund och botten går man på magkänslan. Då kände jag bara att han kommer att skjuta till höger och det gick ju rätt bra, säger Joelsson.
Jag kan inte komma ihåg att jag räddat någon straff i allsvenskan eller superettan. Så det var skönt, någon gång ska vara den första. Det var ett bra tillfälle att göra det i dag, fortsätter Helsingborgsmålvakten.

Annons

Annons

Första segern

I den 78:e minuten klev Joelsson återigen fram när han störtdök vid sin vänstra stolpe och räddade en bra nick på hörna från Leo Väisänen. Alis mål blev matchens enda och för nykomlingen Helsingborg var det säsongens första seger efter tre raka förluster.

Vi kanske förtjänade minst en poäng mot Sirius (0–1) senast, så det var tungt att åka hem därifrån med noll poäng och tre förluster, men att komma in här på Olympia och vinna med 1–0 är helt fantastiskt, säger Joelsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.