A-
A+

Atwood redaktör för modern "Decamerone"

Margaret Atwood är bland annat känd för boken 'Tjänarinnans berättelse' som legat till grund för tv-serien 'The handmaid's tale'. Nu är hon redaktör för en modern 'Decamerone'. Arkivbild.
Margaret Atwood är bland annat känd för boken "Tjänarinnans berättelse" som legat till grund för tv-serien "The handmaid's tale". Nu är hon redaktör för en modern "Decamerone". Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Margaret Atwood har tackat ja till att vara redaktör för en nutida variant av klassikern "Decamerone" av Boccaccio, skriver The Guardian. Boken "Fourteen days: An unauthorised gathering" utspelas tidigt under coronapandemin när "de rika har flytt" staden New York.

I "Decamerone" samlas en grupp människor, som har flytt undan pesten, i en villa utanför Florens där de berättar historier för varandra. Den nya boken följer samma upplägg, men här är det en grupp grannar på Manhattan som träffas på taket till sitt hus och börjar dela sina historier med varandra.

Idén till projektet kommer från författaren Douglas Preston. Bland de kollegor som han har lyckats engagera märks, förutom kanadensiska Margaret Atwood, också John Grisham, Diana Gabaldon, Celeste Ng och Dave Eggers.

Jag var förbluffad över hur många författare som älskade idén och ville delta, säger Douglas Preston till tidningen.

Tanken är att boken ska komma ut 2022.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!