A-
A+

Augustinsson om klubbytet: "Chanserna kommer"

Ludwig Augustinsson tror att han kommer få matchminuter i sin nya klubb Aston Villa.
Ludwig Augustinsson tror att han kommer få matchminuter i sin nya klubb Aston Villa.
FotbollTT

Ludwig Augustinsson har bytt klubbadress från La Liga-klubben Sevilla till Aston Villa i Premier League. Speltiden har varit knapp, men nu kan det bli ändring på det.

Jag visste inte om det. Jag såg det först nu efter träningen, säger han under det svenska landslagets Nations League-samling.

Annons

Annons

På grund av klubbytet blev soliga Sevilla till blöta Birmingham. Tapas och paella blev Yorkshirepudding och fish and chips.

Vädermässigt måste man vänja sig igen, för jag hade vant mig vid värmen. När solen är framme så kan det plötsligt regna en timme senare. Det är lite för mycket skiftande. Jag är van vid äcklig mat ändå, säger landslagsstjärnan med ett skratt.

Att hans nya klubb spelar i Premier League är ingen nackdel enligt Augustinsson.

Det är den bästa ligan i världen. Det är den mest hypade ligan i världen, där mest intresse är. Det var den ligan jag tittade på mest när jag var liten, säger vänsterbacken.

"Öppnar chanser"

Svensken har dock inte fått debutera för sin nya klubb ännu, men nu kan chansen till speltid ha uppenbarat sig.

Den franska landslagsspelaren, tillika Augustinssons huvudkonkurrent som vänsterback, Lucas Digne har nämligen dragit på sig en fotskada och riskerar att bli borta “flera veckor” enligt den franska tidningen L'Equipe.

Jag visste inte om det. Jag såg det först nu efter träningen. Först och främst är det alltid tråkigt när en lagkamrat och en vän blir skadad, säger Augustinsson och fortsätter:
Det är viktiga spelare för oss. Det är klart det öppnar chanser för andra – och för mig. Men vi kommer behöva alla spelare den här säsongen om vi ska göra bra resultat, det kommer vara många matcher. Oavsett om han (Digne) är skadad eller inte tror jag att chanserna kommer dyka upp.

Annons

Annons

"Måste väga för- och nackdelar"

Trots att det hittills inte har blivit några Premier League-minuter för svensken så ångrar han inte sitt klubbyte.

Man måste alltid väga för- och nackdelar. Samtidigt, ibland måste man liksom bara köra, tro på sig själv och tänka att det är många matcher. Det är otroligt hög nivå, jag tränar på riktigt bra nivå. De hämtade mig av en anledning.

Manchester Citys norska anfallsvärvning Erling Haaland sänkte Sverige två gånger om i Nations League under den förra landslagssamlingen.

Det är bara att applådera hur bra han är. Det är klart det är irriterande att han gjorde så bra ifrån sig mot oss. Han vann i princip matcherna, mot oss, åt Norge. Han kommer att vinna Ballon d`Or en dag, och allt han vill vinna, för han är ruggigt, ruggigt bra.

TT: Vem vinner Premier League?

City.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.