A-
A+

Augustinsson: "Vi har inget att förlora"

Ludwig Augustinsson. Arkivbild.
Ludwig Augustinsson. Arkivbild.
FotbollSevilla, TT:s utsände

Landslaget måste vinna i kväll, men pressen ligger först och främst på Spanien.

Så resonerar Ludwig Augustinsson.

Vi har inget att förlora. Det är inte många som tror på oss, säger han.

Annons

Annons

Vänsterbacken väljer att se positivt på tabelläget i grupp B inför avgörandet på La Cartuja-stadion 20.45.

Den undermåliga insatsen i Batumi i torsdags – 0–2 mot Georgien – samtidigt som Pablo Sarabias straffmål gav Spanien segern (1–0) mot Grekland i Aten ändrade förutsättningarna inför kvällens kvalavslutning.

Spanien klev förbi, Sverige jagar en poäng bakom.

Augustinsson är fullt och helt medveten om att endast en svensk seger ger gruppvinst och VM-platsen utan att behöva passera ett ovisst playoff i mars.

Men det kravet väljer han att se som en fördel och vänder på resonemanget. Spanien får inte förlora. Hade Sverige haft gruppledningen hade utgångsläget varit detsamma som för spanjorerna.

Ska man spela för ett kryss kanske det ger ett litet för defensivt mindset. Att behöva vinna matchen kan ge någonting mentalt, säger vänsterbacken.

Sporras av betydelsen

Matchens betydelse sporrar honom.

Det är sådana här matcher man vill spela, det får man inte glömma bort. Det är mycket som står på spel men det är också en fantastisk match för oss.
Vi kan göra något speciellt om vi når upp till max. Det skulle vara otroligt om vi kan lyckas. Vi har visat det tidigare och vi laddar för att göra det igen.
Vi vet att det kommer att bli väldigt tufft, men allt är möjligt och det är den känslan vi försöker bygga.

Augustinsson känner sig dessutom hemma i Sevilla numera. Några månader efter flytten från Werder Bremen till Sevilla FC har han funnit sig tillrätta.

Både på och utanför planen.

Situationen är positiv. Jag har fått spela mycket mer och de matcher som jag har fått i ligan och i Champions League har känts bra. Jag tycker att jag kommer in i det mer och mer. Språket sitter också bättre och bättre.

Annons

Annons

Tänker inte på gula kort

Augustinsson är en av nio spelare som står på ett gult kort. Risken finns att han och några till missar en eventuell semifinal om det blir playoff-spel.

TT: Tänker man som spelare på det eller är det något man släpper när man kommer in på planen?

Det har funnits lite där, att man inte vill dra på sig något onödigt, men jag tror inte att någon kommer att tänka så i sista kvalmatchen och när vi vill ta direktplatsen.
Jag tror ingen kommer att hålla igen.
Det är all in på den här matchen. Vi vill ta direktplatsen, men det är klart att vi inte vill ha onödiga kort, som för snack eller skicka borta bollen, säger Augustinsson.

Han är starkt kritisk till att varningarna i gruppspelet följer med in i ett playoff.

Jag förstår inte hur det kan vara upplagt på det viset. Systemet är helt fel från början. Det är klart att om vi inte vinner och drar på oss några varningar kan det bli problem, men det får vi hantera då.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.