Augustinsson: "Vill göra det bra"

Ludwig Augustinsson bollar med landslagskompisarna.
Ludwig Augustinsson bollar med landslagskompisarna.
FotbollTT

Vänsterbacken missade tre samlingar och sex matcher.

Nu är Ludwig Augustinsson tillbaka i truppen – och vill vara en spelare för startelvan.

Jag vill komma in, spela och göra det bra.

Annons

Annons

En knäoperation som följdes av lång rehabilitering, många missade matcher – både i klubb- och landslag och kampen om att undvika nedflyttningen med Werder Bremen. På detta landade coronapandemin och speluppehållet i tyska ligan.

Inte konstigt att Ludwig Augustinsson summerar fjolåret med: "Ingen optimal säsong".

26-åringen tog visserligen med sig målet som räddade klubben kvar i Bundesliga – men sedan har han satt etiketten "då var då, nu är nu" på allting.

"Vet hur vi vill spela"

Och nu handlar om landslagsspel i Nations League – Frankrike på lördag och Portugal på tisdag – och planen är att ta tillbaka platsen till vänster i backlinjen, där FC Köpenhamns Pierre Bengtsson har vikarierat.

Det är väldigt enkelt att komma in i gruppen. Ibland missar man någon samling här och där, nu missade jag tre i rad men jag var här och hälsade på, och jag vet precis hur vi vill spela och jag känner alla. Det är inte så att jag känner mig som ny direkt, säger han.

Annons

Annons

"Bättre"

Var står du någonstans?

Det känns bättre och bättre. Jag har haft en bra försäsong med Bremen, många pass, två pass om dagen och jag har varit med på varje pass. Jag har spelat tre, fyra träningsmatcher och 90 minuter senast. Kroppen känns bra, säger han.
Det är någon vecka kvar till ligan börjar, så det finns några procent till att ta men på lördag måste man bara vara fräsch.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons