A-
A+

Australien och Nya Zeeland inför resebubbla

Om två veckor kan australier besöka Nya Zeeland igen. Arkivbild.
Om två veckor kan australier besöka Nya Zeeland igen. Arkivbild.
Australien/Nya ZeelandTT

Annons

Annons

Både Australiens och Nya Zeelands gränser har varit stängda under coronapandemin. För medborgare och personer med permanent uppehållstillstånd som har tillåtits resa in i respektive land har 14 dagars karantän väntat.

Men nu inför länderna en karantänfri resebubbla från och med den 19 april, meddelar Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern.

Vilka invånare från Australiens olika delstater som kommer att få resa in i Nya Zeeland kommer att utvärderas löpande om ett utbrott av covid-19 skulle dyka upp i någon delstat.

Vi kommer antagligen att pausa flygavgångar från den delstaten på samma sätt som vi skulle stoppa resor in och ut från en region i Nya Zeeland, säger Ardern på en presskonferens rapporterar ABC News.

Nya Zeeland hoppas att australiska resenärer ska främja den ekonomiska återhämtningen i landet. Både Australien och Nya Zeeland har flera gånger slagit ner utbrott av covid-19 med snabba och hårda lockdownåtgärder, och virusspridningen anses vara under kontroll i de båda länderna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!