Australiens virusantal åter på låga nivåer

Victorias premiärminister Daniel Andrews.
Victorias premiärminister Daniel Andrews.
AustralienTT-AFP

Annons

Annons

Färre än 100 nya fall av bekräftad covid-19 rapporteras i Australien det gångna dygnet. I delstaten Victoria registrerades 73 nya fall under det senaste dygnet, att jämföra med över 700 nya fall dagligen i juli.

Invånarna i Victoriahuvudstaden Melbourne lever sedan en tid tillbaka under stränga restriktioner – nattligt utegångsförbud och verksamhetsförbud för alla företag förutom de som bedöms vara samhällsnödvändiga kommer fortsatt att gälla i minst ytterligare två veckor.

Under växande tryck för att lindra restriktionerna säger delstatens premiärminister Daniel Andrews att han ska tillkännage en "färdplan" för återöppning på söndag, men han säger också att det kommer att ske gradvis.

Även efter det att restriktionerna lyfts i Victoria kommer delstaten sannolikt hållas isolerad från resten av landet, då vissa landsdelar registrerar få eller inga nya dagliga fall.

Australien har bekräftat nära 26 000 fall totalt och 652 personer har avlidit. De allra flesta av fallen har upptäckts i Victoria under de senaste månaderna.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons