A-
A+

Äventyrare ska ståpaddla 100 mil

Den 28-årige äventyraren Jonathan Welén ska paddla ståendes på en paddelsurfbräda från Östersund till Stockholm. Arkivbild.
Den 28-årige äventyraren Jonathan Welén ska paddla ståendes på en paddelsurfbräda från Östersund till Stockholm. Arkivbild.
InrikesTT

Äventyraren Jonathan Welén ska ta sig från Östersund till Stockholm genom att paddla ståendes på en paddelsurfbräda (sup), rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

Annons

Annons

På måndagen startar han från Frösön i Storsjön och färden ska sedan gå via Indalsälven till Sollefteå, vidare via sjöar mot Höga kusten och sedan ner mot Stockholm.

Det blir en sträcka på omkring 100 mil. 28-åringen planerar att campa längs med vägen och packningen kommer han att förvara i vattentäta säckar på brädan.

I stället för att åka kanot vill jag paddla på en paddleboard som man står upp på, för man får en helt annan vinkel att se saker. Du kan framför allt se saker ner i vattnet, säger Jonathan Welén till SVT.

Han studerar till ekoentreprenör på Mittuniversitetet och vill med resan uppmärksamma klimatfrågan.

Jag gör det för äventyret, klimatet och för att visa på vad som är möjligt. Det är så viktigt att alla förstår allvaret i klimatfrågan och omställningen, säger Jonathan Welén.

Han beräknar att resan tar tre veckor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!