A-
A+

Avlidna AIK-fansen var Vetlandaspelare

Olyckan inträffade i Uppvidinge kommun utanför Växjö.
Olyckan inträffade i Uppvidinge kommun utanför Växjö.
FotbollTT

Tre unga AIK-supportrar har nu avlidit efter torsdagens bilolycka utanför Växjö. Samtliga hade koppling till bandyklubben Vetlanda och en av dem spelade i klubbens ungdomslag.

Annons

Annons

Polisen bekräftar att en tredje person avlidit av sina skador efter olyckan.

Personerna var på väg till Kalmar för att se AIK:s bortamöte i allsvenskan när bilen de färdades i frontalkrockat med en annan bil. Totalt fem personer var inblandade i olyckan.

AIK-spelarna informerades om dödsolyckan direkt efter matchen (1–1).

Vi gör inga intervjuer. Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter. Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, sade AIK:s sportchef Henrik Jurelius till Aftonbladet.

AIK har upprättat en minnesplats utanför Friends arena i Solna.

En av de avlidna spelade i Vetlandas ungdomslag i bandy och har i sommar även tränat med klubbens A-lag. De andra två avlidna har också förflutet i klubben.

"Vi sörjer tre unga människor och tänker framför allt på familj och nära vänner. Han var en fantastisk lagkamrat som kommer lämna ett stort tomrum efter sig i hela föreningen. Vi sörjer också de två övriga omkomna som båda är tidigare ungdomsspelare i Vetlanda BK", säger ordförande Håkan Edvardsson i ett pressmeddelande.

Svensk elitfotboll, Sef, meddelar att en tyst minut kommer att hållas i samband med den kommande omgången av allsvenskan och superettan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.