A-
A+

Axelskadan stör Svahn – står över tävling

Linn Svahn under VM i Oberstdorf. Arkivbild.
Linn Svahn under VM i Oberstdorf. Arkivbild.
SkidorTT

Linn Svahns axelskada från i vintras påverkar fortfarande hennes träningsupplägg.

Hon tvingades stå över landslagslägret i Torsby – och lämnar nu återbud till rullskidtävlingarna i Trollhättan nästa vecka.

Linn har haft problem med sin axel och hon är i träning. Men hon har gjort ett individuellt upplägg för att optimera sina förutsättningar inför OS, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

Annons

Annons

Det var i samband med världscuptävlingarna i Ulricehamn som Linn Svahn föll illa och skadade sin axel. Följden blev ett misslyckat VM i Oberstdorf där hon var den stora sprintprofilen. Sedan dess har Svahn kämpat för att komma tillbaka efter skadan. Hon hoppade exempelvis av landslagslägret i franska Tignes och lägret i Torsby, som hade kunnat passa henne bra med tanke på att flera träningspass hade ett upplägg med sikte på OS-sprintbanan i Peking.

Men i stället stannade hon hemma för att träna på egen hand – och nu meddelar hon att hon inte kommer till start i rullskidtävlingarna i Trollhättan nästa vecka.

Annorlunda träningsupplägg

"Min status just nu har inte varit tillräckligt bra för att kunna medverka på lägret i Frankrike och Torsby, och nu kommande tävlingar i Trollhättan. Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support" säger Svahn i ett pressmeddelande.

Enligt landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson har Svahn satt ett eget träningsupplägg för att vara redo inför vinterns stora höjdpunkt: OS i Peking.

Det är klart att hon haft besvär med sin axel under en lång tid. Därför måste hon anpassa sitt träningsupplägg på ett lite annorlunda sätt än vad hon annars hade gjort, säger han.

Annons

Annons

Kan missa viktiga lägret

OS kommer att avgöras på hög höjd, men om Svahn kan delta i det kommande höghöjdslägret kan landslagsläkaren inte svara på.

Vi har nu ett kortare perspektiv på Linn (Svahn) när vi gör träningsplanen beroende på hur kroppen svarar på träning och vad som passar hennes bäst. Det är alltid så med en individ som inte kunnat följa träningsplanen under en tid Då måste man vara mer kortsiktig i de bedömningar som görs och de träningsläger och tävlingar man ska vara med på, säger Andersson.

Annars kommer flera goda rapporter från träningslägret i Torsby där Emma Ribom visade sig extra stark i de spurtträningar som liknar OS-sprintbanan i Peking.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!