Axnér kritisk mot Mellegårds klubb efter skadan

Tomas Axnér. Arkivbild.
Tomas Axnér. Arkivbild.
HandbollTT

Landslagsspelaren Olivia Mellegårds korsband är av och handbollsstjärnan missar EM i december.

Efter skadebeskedet riktar förbundskaptenen Tomas Axnér kritik mot Mellegårds klubblag Köpenhamn.

De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt, säger han till SVT.

Annons

Annons

Mellegårds tunga skadebesked innebär att den svenske förbundskaptenen Tomas Axnér mest troligt kommer få klara sig utan tre givna vänstersexor i sitt första mästerskap. Förutom Mellegård har Loui Sand lagt av och Marie Wall precis blivit mamma.

Och nu riktigt Axnér kritik mot Mellegårds klubblag, Köpenhamn.

Jag var faktiskt över och kikade på Köpenhamn förra veckan, jag såg henne spela. Jag såg även vilket schema de hade med tre matcher på fyra dagar. Plus annan träning med ganska tunna trupp. Det kommer bli fler offer, säger han till SVT och fortsätter:

"Fokus på återuppbyggnad"

Klubbarna måste även vara varsamma med våra spelare. Det får inte bara vara på det hållet att de har synpunkter på att det kommer hem spelare som har skadats sig i mästerskapet. De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt än vad Köpenhamn gjorde i det här fallet.

Men klubben håller inte med.

Från det att vi återsamlades har vi haft stort fokus på återuppbyggnad och vi har anpassat träningen efter att spelarna inte varit i en hall och inte tränat handboll under en längre period, säger tränaren Claus Mogensen till SVT.

Annons

Annons

"Klassisk korsbandssituation"

Visst hade de tre matcher på fyra dagar, säger han. Men de gick runt på många spelare för att minska belastningen.

Det var inte som vanliga matcher där några få spelar väldigt mycket. Vi har fördelat speltiden och Olivia har inte spelat hela matcher i de matcher hon spelat. Dessutom var det 52 timmar mellan två av matcherna vilket ger god möjlighet till återhämtning.

Mogensen säger också att skadan kom i en sådan situation där den hade skett oavsett tränings- eller matchbelastning.

Det är en klassisk korsbandssituation. Det är olyckligt att det händer Olivia men jag tycker inte att skulden ska läggas på oss, säger han till SVT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons