A-
A+

Axnérs genombrott – nio mål mot Danmark

Tyra Axnér i kamp med danskan Kathrine Heindahl.
Tyra Axnér i kamp med danskan Kathrine Heindahl.
HandbollCelje, TT:s utsända

Mästerskapsdebutanten Tyra Axnér såg ensam till att rädda gruppsegern till Sverige i handbolls-EM med sina nio mål i andra halvlek.

Jag är glad att det gick bra och att jag gick in och gjorde det jag skulle, det känns skönt, säger hon.

Annons

Annons

Efter en mardrömslik första halvlek hade Sverige den till synes omöjliga uppgiften att ta igen ett 5–13-underläge mot Danmark. Då satte förbundskapten Tomas Axnér in sin dotter Tyra, och matchen vände helt.

Det är jätteskönt, verkligen. Nu hann inte jag tänka så mycket alls faktiskt men det är klart att jag känner att jag fick en bra start och sedan kände jag att jag fick lite svaj på dem men sedan var de också otroligt låga och då finns det inget annat att göra än att tacka och köra på det. Jag ska ta de lägena, säger Tyra Axnér.

"Visar på vår vilja"

Sverige förlorade visserligen matchen, men "bara" med två mål. Något som ger en positiv eftersmak i nederlaget.

Jag tycker ändå att det visar på vår vilja, att vi fan inte ska ge upp liksom. Det är bara tråkigt att vi inte kommer med det från början, för jag tror att vi hade vunnit den här matchen då, säger Tyra Axnér.

20-åringen satte nio mål på sina 25 minuter på planen och fick den tidigare storspelande Sandra Toft i det danska målet förpassad till bänken.

Det känns ju coolt, jag har sett henne mycket på tv. Men det var inget som gick i mina tankar alls, jag ville bara att vi skulle försöka, de skulle inte få vinna med mycket.

Förbundskaptenen är inte förvånad över fullträffarna.

När det funkar för henne så finns den här nivån, sedan kanske man inte kan kräva det varje match, säger han.

Annons

Annons

Vann halvleken åt Sverige

Det råder ingen tvivel om att Tyra Axnérs spel var det som vann den andra halvleken åt Sverige.

Hon har en strålande halvlek, hon gör nio mål på 25 minuter och det tar oss tillbaka in i matchen och det ger också laget energi att fortsätta kriga, säger Tomas Axnér.

En förlust är alltid en förlust, men Tyra Axnér tycker att det finns positiva saker att ta med sig från 23–25 mot Danmark

Det är skittråkigt att vi förlorade och det finns mycket vi kan jobba på, men de bra stunderna som vi har är också väldigt bra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.