-
+

Bäckström målskytt – men usel i tekningarna

Nicklas Bäckström gjorde ett av målen i Washingtons förlustmatch mot Pittsburgh.
Nicklas Bäckström gjorde ett av målen i Washingtons förlustmatch mot Pittsburgh.
IshockeyTT

Washingtons center Nicklas Bäckström toppar klubbens interna mål-, assist- och poängliga. Sämre går det med tekningarna – och det blev en ny förlust mot Pittsburgh.

Jag måste vara bättre där, säger svensken.

Annons

Annons

Sju mål, elva assist och arton poäng. Nicklas Bäckströms facit sedan säsongsstarten är bäst i Washington. I matchen mot Pittsburgh kom det senaste målet, en 4–3-reducering med drygt två minuter kvar av andra perioden, som gav gästerna från huvudstaden hopp inför sista.

"Det var tur"

Nicklas Bäckström lyckades fånga upp en halvlyckad passning från Aleksandr Ovetjkin framför motståndarmålet i duell med Pittsburghs Jevgenij Malkin, och slog in pucken med baksidan av klubbladet.

Jag såg bara att pucken låg där mellan hans (Malkins) ben, så jag försökte bara att få tag på den och få in den i mål. Det var tur, beskriver Bäckström efter matchen.

Washingtons hopp om kvittering grusades först med närmare minuten kvar av matchen, när Zach Aston-Reese utökade Pittsburghs ledning, och endast 14 sekunder senare fastställdes slutresultatet av Sidney Crosby till 6–3.

Annons

Annons

Pratat om tekningarna

Även om Bäckström har fin poängproduktion så ser det desto risigare ut i tekningscirkeln. Endast två vunna tekningar av sexton mot Pittsburgh, vilket ger ett uselt genomsnitt på 12,5 procent vunna tekningar i matchen.

Det var sämst av alla som tog tekningar för Washington, men även Nic Dord, Lars Eller och Jevgenij Kuznetsov förlorade fler än hälften.

Vi har pratat om det i omklädningsrummet, man försöker att ändra på saker och ting. Och i bland tänker man för mycket, förklarar en munskyddsbeklädd Bäckström vid presskonferensen efter matchen.

Han beskriver känslan som liknande när man som spelare inte lyckats göra mål på länge.

Men jag vet personligen att jag måste vara bättre där, men i bland sitter det mer i huvudet än något annat, så jag hoppas att det kommer, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss