Bakslag för "nödlandslaget" – Bråtveit kvar i Oslo

Per Kristian Bråtveit blev kvar i Norge under tisdagen. Arkivbild
Per Kristian Bråtveit blev kvar i Norge under tisdagen. Arkivbild
FotbollTT

Per Kristian Bråtveit blev inkallad till det norska "nödfotbollslandslaget."

Men när laget skulle resa till Österrike blev Djurgårdsmålvakten kvar på flygplatsen i Oslo efter ett ofullständigt coronatest.

Nu står Norge med bara en målvakt till matchen.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Norge skickar ett b-landslag till Nations League-mötet mot Österrike på onsdag, eftersom hela den ordinarie landslagstruppen sitter i karantän till följd av högerbacken Omar Elabdellaouis positiva coronatest i helgen.

Men redan när reserverna, en 18-mannatrupp, samlades på Gardemoens flygplats utanför Oslo stötte de på patrull. Efter att samtliga spelare genomförde ett coronatest påvisade alla ett negativt provresultat utom Djurgårdsmålvakten Per Kristian Bråtveit.

Hans resultat var ofullständigt, meddelar det norska fotbollsförbundet. Hans test ska analyseras på nytt och därför kommer målvakten inte kunna resa till Österrike förrän tidigast på onsdag, samma dag som matchen spelas.

"Både inresa i Österrike och UEFA-protokollet kräver ett negativt svar på covid-19-testet. För säkerhets skull har han därför tagit ett nytt test. Det ofullständiga svaret innebär att han inte kan resa med övriga truppen på planet till Österrike", säger landslagsläkaren Kjell Erik Strømskag i ett pressmeddelande.

Bråtveit testades positivt för coronaviruset i slutet av oktober.

Det är inte ovanligt att testerna kan slå ut hos personer som tidigare haft covid. Men vi tar inga risker nu och kommer därför resa utan Bråtveit. Vi hoppas han kan ansluta tidigast imorgon.

Utan Bråtveit står Norge bara med en målvakt till matchen, Union SG:s Anders Kristiansen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons