A-
A+

Bakslag för stämning mot Nirvana

Nirvana-medlemmarna Krist Novoselic och Dave Grohl tillsammans med producenten Butch Vig vid 20-årsjubileet av albumet 'Nevermind' 2011.
Nirvana-medlemmarna Krist Novoselic och Dave Grohl tillsammans med producenten Butch Vig vid 20-årsjubileet av albumet "Nevermind" 2011.
MusikTT

Annons

Annons

Stämningsansökan mot bandmedlemmarna i Nirvana och Kurt Cobains dödsbo ogillas av en domstol i Kalifornien, rapporterar Spin Magazine.

Det var i augusti 2021 som Spencer Elden stämde Nirvana för skivomslaget till "Nevermind" från 1991. Elden, som fotograferades som naken bebis i en pool för det legendariska omslaget, hävdar att han har exploaterats sexuellt och lidit "livslång skada" av bilden.

För några veckor sedan slog Nirvana tillbaka mot anklagelserna. Bandet menar att Elden bland annat har slagit mynt av att vara "Nirvanababyn", att han flera gånger har återskapat omslagsbilden och att han har albumtiteln intatuerad på sitt bröst.

Eldens advokater missade därefter tidsfristen för att lämna in ett svar på Nirvanas yttrande. Advokaterna har nu fram till den 13 januari på att sig att återkomma, annars läggs stämningsansökan ned.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.