A-
A+

Bandystjärnan förklarar frånvaron: "Panikkänsla"

Villa Lidköpings Johan Löfstedt har tagit paus från bandyn på grund av prestationsångest. Arkivbild.
Villa Lidköpings Johan Löfstedt har tagit paus från bandyn på grund av prestationsångest. Arkivbild.
BandyTT

Bandystjärnan Johan Löfstedt har sedan segermatchen mot moderklubben Vetlanda saknats i Villa Lidköpings trupp. Nu pratar han ut om sin prestationsångest.

Det kändes inte som att jag var i min kropp utan jag såg mig själv ovanifrån, säger Löfstedt till Vetlanda-Posten.

Annons

Annons

Från början förklarades Löfstedts frånvaro med att han helt enkelt var sjuk. I själva verket beror den på prestationsångest.

Nu pratar Löfstedt ut i Vetlanda-Posten.

Jag kände att det kom väldigt konstiga, negativa tankar i systemet som jag inte kunde få bort. Sedan eskalerade det mer och mer och jag kunde inte kontrollera det. Viss prestationsångest har ju alla men den måste vara under kontroll., säger han och fortsätter:
Man vill ju ha lite av det för att känna att det man gör är viktigt. Nu tog det över min skalle och hela min kropp. Jag kunde inte sova, hade ont i magen och huvudet hela tiden och gick med en slags panikkänsla i kroppen, säger han.

När han återvänder till bandyn är i dagsläget oklart – men vet att han vill fortsätta spela.

Jag spelar för att det är kul och vet hur det ska kännas och hur bandyn ska få mig att må. När jag nu väl kommer tillbaka kommer det säkert att kännas konstigt i början men det får jag nog acceptera då och försöka övervinna. En del av mig vill bara tillbaka och köra, medan en annan del bromsar, säger Löfstedt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.