Bara 13:e plats för Stina Nilsson i Östersund

Stina Nilsson hade ingen lyckad tävling i Östersund.
Stina Nilsson hade ingen lyckad tävling i Östersund.
SkidskytteTT

Det blev bara en 13:e plats för Stina Nilsson i uttagningstävlingarna inför IBU-cupen i januari.

Ändå hoppas skidskytten knipa en av de svenska platserna.

Jag vill jättegärna åka där, jag hoppas att det jag gjort hittills ska räcka.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fyra bom, två i liggande och två i stående, var okej även om förhållanden var enkla på vallen i ett vindstilla Östersund.

Det var åkningen som var utmanande. Efter att plusgrader letat sig fram till Östersund på söndagen var det snabba men isiga spår att hantera.

Ja, det var väldigt isigt, jag hoppas på en bättre känsla i åkningen i morgon. Det var många tjejer som åkte av banan i dag, så man fick ta det försiktigt, säger Nilsson.

De bästa saknades

Hon kunde inte utnyttja den snabbhet som gett henne sådana framgångar utan gevär på ryggen. En 13:e plats bland de svenskar som ej platsar i världscupen kanske inte låter speciellt.

Men det var ingen allt för nedslagen Stina Nilsson som mötte pressen efter att först ha tagit tio minuter på motionscykeln.

Det var väldigt efterlängtat att få tävla igen och det ska bli skönt att få göra allt en gång till i morgon igen, med inskjutning och tävlingen. Nu ska jag hem och ladda om, tänka igenom tävlingen lite mer.

Resultatet till trots så hymlar Nilsson inte med att hon vill ha en plats i laget som åker till Tyskland början på 2021.

Hon hoppas att det hon visat under träning och de få tävlingarna hon gjort ska räcka för att få chansen i IBU-cupen.

Jag vill väldigt gärna tävla där och då ska jag kunna åka snabbare.

Annons

Annons

"Ingen katastrof"

På vallen blev det alltså två bom i både stående och liggande, vilket gav totalt fyra straffrundor.

Det var ingen katastrof resultatmässigt med skyttet i dag men jag är inte nöjd med genomförandet, det kändes dåligt redan på inskjutningen. Det var spritt, jag vill känna att jag har lite bättre kontroll på skotten och vet vad jag gör i alla moment.

Ett fall på en matta efter sista skyttet höll också på att ställa till det, liksom när hon var på väg in i fel fålla vid målgången.

På tisdag efter lunch kommer truppen till IBU-cupen i tyska Arber i mitten av januari.

Förbundet verkar fortsatt imponerade av den nya profilen.

Hon blir mer och mer en skidskytt. Hon har verkligen tagit sig an uppgiften och det märks att hon förstår vilket jobb som krävs. Vi ser stor potential i henne, men det är samtidigt viktigt att att hon får tid, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef för Svenska skidskytteförbundet.

Vann damtävlingen gjorde Sara Andersson från Mora.

I herrloppet var Torstein Stenersen snabbast men körde fel och blev diskad. Segern gick i stället till Gabriel Stegmayr från Dala-Järna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons