A-
A+

Bara oavgjort för OS-nobbande Fischer: "Surt"

Nilla Fischer. Arkivbild.
Nilla Fischer. Arkivbild.
FotbollTT

På morgonen kom nyheten att Nilla Fischer avstår OS-spel.

Några timmar senare krigade backveteranens Linköping till sig 0-0 i den damallsvenska matchen borta mot jumbolaget Växjö.

Tredje matchen i rad med likaresultat, det känns surt, säger Fischer.

Annons

Annons

36-åriga Nilla Fischer, med 185 A-landskamper och bland annat OS-silver och VM-brons på meritlistan, kommer inte att finnas med när de svenska fotbollsdamerna spelar OS-premiär mot USA i Tokyo den 21 juli. Nyligen förmedlade hon sitt nej till förbundskapten Peter Gerhardsson, med anledning av att hustrun beräknas föda parets andra barn i juli.

Skönt att det är bestämt och ute, nu kan jag släppa den biten. Jag tycker själv att jag är bra på att fokusera på det jag ska, det blir ännu lättare nu.
I slutändan var det ett lätt beslut. Jag har spelat fler OS än vad jag har barn, säger Nilla Fischer och skrattar.

Många grattis

TT: Vilka reaktioner har du fått på beslutet?

Jag har bara fått en massa grattis till vad som väntar. Det är jag jätteglad och tacksam för, säger Nilla Fischer.

I stället för OS-spel blir det träning hemma i Linköping.

Det är hennes beslut, jag har ingen åsikt om det. Är hon hemma är det jättebra och hade hon velat åka på OS hade hon åkt på OS, säger Linköpings tränare Andreé Jeglertz.

Nilla Fischer har dock lämnat dörren öppen för en fortsättning i landslaget efter OS.

Peter (Gerhardsson) och jag ska höras igen efter OS. Om jag får drömma skulle en avslutning vara ett mästerskapsguld. Men vi får se vad han tycker och vad jag tycker och hur formen är.

Annons

Annons

"Inte tillräckligt bra"

I allsvenskan tampas Linköping om att vara främsta utmanare till serieledande Rosengård. Under en chansfattig första halvlek borta mot jumbon Växjö hade lagen var sitt stolpskott, men det var ändå mållöst i paus. Även den andra halvleken blev snål på målchanser och 0–0 var ett logiskt resultat i slutändan.

Det var inte tillräckligt bra i sista tredjedelen, det är tredje matchen på raken där vi ska vinna men inte gör det. Vi måste bli bättre på att skapa klarare målchanser, säger Andreé Jeglertz.

Resultatet innebar att Linköping missade möjligheten att stärka sin position i toppstriden. Laget har nu tre raka kryss och är fyra i tabellen, sex poäng bakom Rosengård.

Det måste vi ändra på. Vi behöver bli, vad ska man säga, hetare i vårt spel, säger Nilla Fischer.

Växjö väntar ännu på lagets första seger för säsongen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!