A-
A+

Barn räddat – kastades från brinnande hus

En fabrik står i brand i utkanten av Durban i Sydafrika.
En fabrik står i brand i utkanten av Durban i Sydafrika.
SydafrikaTT-AFP-Reuters

En tvåårig flicka klarade sig oskadd undan en höghusbrand i sydafrikanska Durban, då hon kastades ut från kanten för att undkomma lågorna.

Annons

Annons

Mamman till flickan, Naledi Manyoni, berättar att hon befunnit sig på våning16 när branden startade under tisdagen. Hon sprang ner för trapporna med sin dotter så fort hon kunde. När hon kom fram till en kant ovanför gatan kastade hon ned barnet till en grupp människor som samlats nedanför.

Hon fortsatte att säga: "Mamma, du kastade ned mig". Hon var rädd, berättar Manyoni efter händelsen.

Flera butikslokaler på gatunivå har bränts och plundrats i Durban, i samband med protesterna i Sydafrika. Protesterna inleddes i samband med att president Jacob Zuma överlämnade sig till polisen förra veckan, för att inleda ett 15 månader långt fängelsestraff då han hållit sig undan en korruptionsutredning.

Protesterna spårade strax ut i våldsamheter och plundring.

Landets regering har begärt att 25 000 soldater ska sättas in för att minska oroligheterna, där 72 personer dödats och fler än 1 700 gripits. Regeringen arbetar också med att förebygga matbrist som befaras uppstå i takt med att shoppingcenter, butiker, grossister och varuhus plundras.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!