A-
A+

Barnidols andra kanal borta från Youtube

Pontus Rasmussons mindre Youtubekanal har försvunnit från plattformen. Arkivbild.
Pontus Rasmussons mindre Youtubekanal har försvunnit från plattformen. Arkivbild.
Sociala medierTT

Pontus Rasmussons mindre kanal har nu försvunnit från Youtube, rapporterar Svenska Dagbladet. Profilen, som är en av Sveriges största youtubers bland barn, stängdes i helgen av från sin huvudkanal.

Annons

Annons

Huvudkanalen hade då 177 000 prenumeranter. Den mindre kanalen Pontus Rasmusson 2.0, som nu försvunnit från Youtube, hade 62 000 prenumeranter.

SvD har granskat Rasmussons innehåll i sociala medier. Granskningen visar bland annat att han vid flera tillfällen lagt upp videor som anspelar på sex. I en Tiktok-video i maj i år skrev han bland annat: ”Om jag tar din oskuld lämnar jag dig aldrig. Jag menar, varför skulle jag någonsin lämna en tjej som litade på mig med hennes kropp?”

Enligt Google stängdes Rasmussons huvudkanal ned "för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga", rapporterade tidningen då.

Pontus Rasmusson kommenterade det beskedet på Instagram.

”Alla personer gör misstag. Jag vet att jag kan ses som kontroversiell och att jag dagligen får hat och hot som jag lärt mig bortse. Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framförallt inte det enda jag lever för att göra”, skrev han.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig formulering om hur Rasmussons andra kanal försvunnit.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.