-
+

Barty och Nadal vidare i Melbourne

Ashleigh Barty är vidare till fjärde omgången i Australian Open.
Ashleigh Barty är vidare till fjärde omgången i Australian Open.
TennisTT-Reuters

Världsettan Ashleigh Barty kom igen efter trög start och säkrade en plats i fjärde omgången i Australian Open. Segersiffrorna skrevs till 6–2, 6–4 mot Jekaterina Alexandrova, Ryssland. Även Rafael Nadal är vidare.

Annons

Annons

24-åriga Barty hade i vanliga fall haft stor stöttning från publiken, som tillåtits hittills i turneringen, men på grund av nya hårdare coronarestriktioner i Australien som infördes på lördagen spelades matchen inför tomma läktare.

Även om de flesta tennisspelare blivit vana vid tomma läktare var det en ny upplevelse för Barty som varit hemma i Australien under coronapandemin. Och de första dagarna var publiken tillåten på grand slam-turneringen i Melbourne.

Det kändes märkligt. Jag har aldrig upplevt det tidigare i mitt liv. Det förändrar ljudbilden på banan. Jag älskar publiken, men jag älskar att höra ljudet av bollen, säger Barty efter matchen.

Siktar på titel

Toppseedade Barty förlorade sitt första servegame, men kom snabbt tillbaka och dominerade resten av matchen mot ryskan Alexandrova.

Barty spelade med vänstra låret hårt lindat, men verkade inte hämmas av någon skada. Hon siktar på att bli första hemmaspelare att vinna damsingelturneringen i Australien sedan 1978. I nästa omgång möter hon amerikanska Shelby Rogers.

Den tidigare världsettan Karolina Pliskova har däremot spelat färdigt i damsingelturneringen. Hon förlorade mot landsmaninnan Karolina Muchova som behövde en timme och 54 minuter för att besegra Pliskova med 7–5, 7–5.

Annons

Annons

Fick poängavdrag

Pliskova var ilsken efter det jämna första setet, och tog ut ilskan på sin tennisracket. Därefter försvann hon in i spelargången där hon gick lös på utrustning, vilket ledde till poängavdrag.

Femteseedade Jelena Svitolina, Ukraina, är också klar för fjärde omgången efter seger 6–4, 6–0 mot Julia Putintseva, Kazakstan.

I herrturneringen vann två ryska spelare och en förlorade. Fjärdeseedade Daniil Medvedev vann en femsetare mot serben Filip Krajinovic och får sällskap i fjärde omgången av sjundeseedade Andrej Rubljov som avfärdade spanjoren Feliciano Lopez i tre raka set.

Däremot förlorade Karen Chatjanov i tre raka set mot Matteo Berrettini, Italien.

Rafael Nadal är också klar för den fjärde omgången efter seger mot britten Cameron Norrie, 7–5, 6–2, 7–5 utan några större besvär. I nästa omgång väntar italienaren Fabio Fognini.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss