Batman noir bjuder på första titt

Robert Pattinson. Arkivbild.
Robert Pattinson. Arkivbild.
FilmTT

En oerfaren superhjälte i en mörk detektivhistoria. Så presenterar sig den senaste reinkarnationen av Batman med brittiske Robert Pattinson i huvudrollen.

Annons

Annons

Trots att den kommande superhjältefilmen "The Batman" är långt ifrån klar bjuder den nu på ett smakprov i form av en första trailer.

Och det verkar som om DC håller fast i sin svaghet för ledsna och våldsamma superhjältar på vita duken. Till Nirvanas "Something in the way" träder ett mörkt och regnigt Gotham City fram, där man bland annat får se glimtar av Paul Dano som Gåtan och Colin Farrell som pingvinen, samt hur en maskerad Robert Pattinson drämmer näven i ansiktet på en bov tio gånger innan han grymtar "jag är hämnd".

"Klassisk noir"

Enligt filmens regissör Matt Reeves utspelas filmen tidigt under Bruce Waynes karriär som hemlig brottsbekämpare.

Batman är fortfarande laglös. Folk tycker att han låter farlig. Han har ännu inte blivit en symbol för hopp, säger regissören under det livesända evenemanget "DC Fandome".

Filmen beskriver han som en detektivhistoria och nämner 70-talsfilmer som "Chinatown", "French connection" och "Taxi driver" som inspirationskällor.

På det viset är det som en klassisk noir, och den serie av mord som Batman undersöker är väldigt mycket i den stilen, säger Reeves.

Annons

Annons

Fjärdedel klar

"The Batman" var tänkt att komma nästa sommar, men när pandemin satte stopp för inspelningarna i mars sköts premiären upp till den 1 oktober 2021. Enligt Matt Reeves är ungefär en fjärdedel av den färdiginspelad.

Vid evenemanget presenterade DC flera förhandstittar från kommande filmer. Bland annat från snart bioaktuella "Wonder Woman 1984" och på Dwayne "The Rock" Johnson som superskurk i kommande filmen "Black Adam".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons