Bayern-legendaren: "Paris har mer kvalitet"

Lothar Matthäus. Arkivbild.
Lothar Matthäus. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Bayern München har imponerat i Champions League-slutspelet och är klart för final efter totalt 11–2 mot Barcelona och Lyon.

Men i finalen mot Paris SG lär det blir tuffare, det tror klubbprofilen Lothar Matthäus.

Paris har mer kvalitet än Barcelona och Lyon, säger han.

Annons

Annons

8–2-krossen i kvartsfinalen mot Barcelona följdes upp med en klar 3–0-seger mot Lyon i semifinalen. Sett till resultaten har Bayern München haft en enkel resa till finalen i Lissabon på söndag.

Men Lothar Matthäus är inte alls särskilt imponerad av den tyska klubbens framgång, och han tror att troféduellen mot Paris SG kommer att vara betydligt tuffare.

"Inte vinna Champions League"

Bayern hade mycket svårare mot Lyon än vad de hade mot Barcelona, säger den förre Bayern München-mittfältaren.
Om de spelar på ett liknande sätt på söndag, då kommer de inte att vinna Champions League. Paris har mer kvalitet än Barcelona och Lyon och de har flera spelare som kan sätta bollen på viktiga ytor.

Matthäus anser att klubbens försvarsspel har visat upp stora brister och att det är något som kan resultera i perfekta ytor för PSG:s stjärntrio Neymar, Kylian Mbappé och Ángel Di María.

De kanske inte ska försvara så högt upp i mötet med Paris, för Paris kommer att använda farten som finns hos Neymar och Mbappé, säger han.

Annons

Annons

"Hög risk"

Mittbacken David Alaba håller med om att Bayern Münchens presspel har sina för- och nackdelar men han är även säker på att de kan justera spelet för att få kontroll på PSG:s offensiv.

Vi spelar på ett sätt som innebär hög risk för att vi står så högt. Vi kommer att titta på Lyon-matchen och göra vår analys efter den, säger han.

Avsparkstiden för Champions League-finalen är klockan 21.00 på söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons