Bayern skärper coronarestriktioner

Bayerns ministerpresident Markus Söder.
Bayerns ministerpresident Markus Söder.
TysklandTT

Den tyska delstaten Bayern inför nya restriktioner för att stoppa den tilltagande smittspridningen, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

Annons

Annons

I områden där många nya fall av coronasmitta rapporteras utvidgas kravet på att bära munskydd, enligt delstatsregeringens beslut. Även reglerna om hur många personer som får träffas samtidigt skärps, och försäljningen och utskänkningen av alkohol inskränks. Ansvaret för att införa de hårdare reglerna faller på lokala myndigheter i distrikt där fler än 50 nya fall per 100 000 invånare registreras inom loppet av en vecka.

Motsvarande regler har redan införts på flera håll i delstaten. I miljonstaden München gäller från och med torsdag krav på munskydd på vissa offentliga platser, och skärpta regler om socialt umgänge – hädanefter får bara fem personer träffas, alternativt medlemmar från två hushåll.

Tyskland har, jämfört med de flesta andra europeiska länder, hittills klarat sig lindrigt genom pandemin med omkring 275 000 bekräftade fall och drygt 9 000 döda på 83 miljoner invånare. De senaste veckorna har dock smittspridningen ökat, och hälsominister Jens Spahn varnade på måndagsmorgonen för att den oroväckande utvecklingen i flera grannländer inom kort kan spilla över på Tyskland.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons